Μαρινάκειον Μέλαθρον Μητρόπολης Πειραιά: Έγιναν τα εγκαίνια παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Διοικητηρίου της Μητρόπολης Πειραιά στο κέντρο της πόλης, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Μάλιστα τα εγκαίνια συνέπεσαν με την ονομαστική εορτή του κ. Σεραφείμ, η οποία εορτάστηκε πανηγυρικώς με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά.

Παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, παρέδωσε στον πιστό λαό του Πειραιά ένα όνειρο ετών.

Ένα όνειρο που δε θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των μεγάλων δωρητών-ευεργετών της Μητρόπολης Πειραιά, του Εφοπλιστή και Προέδρου του Ολυμπιακού Ευάγγελος Μαρινάκη και της κ. Μανιάτη.

Εκ μέρους του κ. Μαρινάκη απηύθυνε χαιρετισμό η σύζυγός του, εμφανώς συγκινημένη κ. Αθανασία Μαρινάκη, αναφερόμενη στη μεγάλη χαρά της οικογένειάς της, που τους δόθηκε η ευκαιρία για ακόμη μια φορά, να συντελέσουν καθοριστικά σε ένα ιστορικό έργο για την εκκλησία του Πειραιά.

Το νέο Διοικητήριο ονομάζεται όπως φαίνεται και στην σχετική μαρμάρινη επιγραφή ως «Μαρινάκειον Μέλαθρον», εις μνήμη του αείμνηστου Εφοπλιστή, Βουλευτή και Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά κ. Μιλτιάδη Μαρινάκη, πατέρα του κ. Ευάγγελος Μαρινάκη.

Ο κ. Σεραφείμ κάνοντας ξεχωριστή αναφορά αναφέρθηκε στην ανατροφή του μοναχογιού του Μιλτιάδη Μαρινάκη, Ευάγγελος, με τα ιδανικά και τις αξίες της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας, που δεν είναι άλλα από την αγάπη για την πίστη και την πατρίδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συνέπειες των κάθε λογής κρίσεων, με ειδική αναφορά στα φαινόμενα παρακμής, τα οποία εντοπίζονται σε όλους τους χώρους, ενώ τόνισε πως η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις της εποχής είναι η σύμπραξη της Εκκλησίας με την ιδιωτική πρωτοβουλία, ευχαριστώντας δημόσια και εμφανώς συγκινημένος, τους λίγους αλλά εκλεκτούς οικονομικά ισχυρούς και τους πολλούς απλούς πιστούς, που στηρίζουν καθημερινά το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας του Αγιασμού, την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με την κ. Αθανασία Μαρινάκη και τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Παρών στην τελετή των εγκαινίων και ο Διοικητής του Αγίου Όρους και μέγας ευεργέτης της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Μητρόπολης Πειραιά κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Το νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, είναι συνολικής επιφάνειας 1.500 τμ και θα στεγάζει πλέον όλες τις υπηρεσίες της Μητρόπολης Πειραιά, με πολύ εύκολη πρόσβαση για όλους.

Το Piraeus Press σας μεταφέρει τις πρώτες εικόνες από τα εγκαίνια (πίσω από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς):