Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Εικόνες σοκ από την κατάρρευση της κεντρικής σκηνής – Τραυματίστηκαν 4 παιδιά


– Οι καταγγελίες των γονιών είναι πολύ σοβαρές

– Δείτε εικόνες από την κατάρρευση του σκηνικού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 

– Ντροπή: Άφησαν τα τραυματισμένα παιδιά να πάνε μόνα τους σε υγειονομική μονάδα

Σοβαρές ευθύνες της διοίκησης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Το Piraeus Press μετέφερε πρώτο το πραγματικό ρεπορτάζ και όχι το non paper που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ και το οποίο «πετούσε» το μπαλάκι των ευθυνών στην εξέδρα, χωρίς καμία ουσιαστική αναφορά στον τραυματισμό μαθητών και στην ανυπαρξία πρωτοκόλλου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι οι τραυματισμένοι μαθητές μεταφέρθηκαν με δικά τους μέσα για τις πρώτες βοήθειες.

Ενδεικτικό της χαλαρής αντιμετώπισης του συμβάντος είναι ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει ούτε μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας και ανάληψης της αντικειμενικής ευθύνης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά που προκαλεί ανατριχίλα.

«Την Δευτέρα 28/11/2022 κατά την διάρκεια πρόβας μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για παράσταση που θα πραγματοποιούταν το ίδιο βράδυ υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, κατέρρευσε τμήμα της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου.
Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων παιδιών, τα οποία μετέβησαν με ατομικά μέσα σε νοσοκομεία ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ για ένα από αυτά κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του.
Καταγγέλουμε:
– Την Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και την Δημοτική Αρχή διότι δεν φρόντισαν τη λήψη και την τήρηση των απαιτούμενων για τη δημόσια ασφάλεια μέτρων.
– Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ ο οποίος αντί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, την επιρρίπτει σε αναρμόδια για την ασφάλεια του θεάτρου πρόσωπα.
-Την συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού θεάτρου, κατά την εξέλιξη του γεγονότος του τραυματισμού των παιδιών και την προσπάθεια απαξίωσης του. Ζήτησαν μάλιστα την αποχώρηση των παιδιών, με πρόφαση πως η αναστάτωση που προκλήθηκε θα δυσχεράνει την πρόβα που γινόταν σε άλλο χώρο του θεάτρου.
Δηλώνουμε πως στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, των υπεύθυνων καθηγητών, των συνόλων και των υπολοίπων παιδιών που βρίσκονταν εκεί και τελούν υπό το καθεστώς ψυχολογικού σοκ και του συνόλου της σχολικής κοινότητας, στηρίζοντας τις αποφάσεις τους.
Ζητάμε να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό αρμόδιους και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.»

Είχε προηγηθεί ή έγγραφη ανακοίνωση του Προέδρου του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη:

«Κατά τη διάρκεια της πρόβας για τη σημερινή μουσική παράσταση «Σμύρνη μου Αγαπημένη – Από τη Σμύρνη στον Πειραιά», μια διοργάνωση του Ο.Π.Α.Ν  και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά με τη σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συναυλία. 

Δυστυχώς μια λάθος πρωτοβουλία -χωρίς να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι του θεάτρου – για την παράσταση που ανεβαίνει στο ΔΘΠ και μια παρέμβαση στη σκηνή του θεάτρου (τοποθέτηση πρόσθετου κομματιού) προκάλεσε ένα ατύχημα ευτυχώς χωρίς να προκληθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός. 

Ανεξάρτητα από το αν είναι επιφανειακοί οι τραυματισμοί, εύχομαι περαστικά στα παιδιά και θέλω να διαβεβαιώσω όλους και περισσότερο τους γονείς των παιδιών που ήταν εκείνη τη στιγμή στο θέατρο, ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και οποίος έχει ευθύνη για ότι συνέβη θα έχει και τις ανάλογες κυρώσεις».

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει πάρει επίσημα θέση για το συγκλονιστικό – πρωτοφανές συμβάν που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον τραυματισμό 4 μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης λόγω των τραυματισμών των παιδιών.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες από την κατάρρευση της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά κατά τη διάρκεια της πρόβας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά: