Πειραιάς 2022: Τσιγγάνοι κοιμούνται κατάχαμα και σε πορτ παγκάζ δίπλα σε σχολειά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έχουν στήσει κανονικό καταυλισμό έξω από δημόσιο σχολείο του Πειραια

Δυστυχώς οι εικόνες που μεταδίδει αποκλειστικά το Piraeus Press από την Παλιά Κοκκινιά, τη γραφική γειτονιά του Πειραιά, μας πάνε πίσω δεκαετίες!

Τριτοκοσμικές καταστάσεις σε έναν Πειραιά που κατά τα άλλα βρίσκεται στη μεγαλύτερη ακμή των τελευταίων δεκαετιών, αλλά που φαίνεται να μη συμπαρασύρει μαζί του παρά μόνο το κέντρο της πόλης!

Πολλές οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Παλιάς Κοκκινιάς για την κατάσταση που βιώνουν εδώ και αρκετούς μήνες, μετά από την εγκατάσταση δεκάδων Τσιγγάνων στον πεζόδρομο της Κω, ακριβώς έξω από το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά.

Μερικά από τα ΙΧ του στόλου αυτοκινήτων των αθίγγανων της περιοχής 

Δεν είναι λίγες οι φορές που περίοικοι έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές - αστυνομία, δήμο, περιφέρεια, βουλευτές - ζητώντας να δοθεί άμεση λύση σε αυτό που ζουν καθημερινά, διαμαρτυρόμενοι για την άναρχη και πολύβουη παρουσία δεκάδων αθιγγάνων στην περιοχή, οι οποίοι ουσιαστικά κατασκηνώνουν στον πεζόδρομο, σε αυτοκίνητα ή στην παρακείμενη πλατεία της Αγίας Σωτήρας (Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος έναντι πρώην ΙΚΑ - νυν ΤΟΜΥ Καμινίων).

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για αύξηση περιστατικών κλοπών στην περιοχή, ακόμα και μέρα μεσημέρι!

Μέχρι σήμερα, όλες οι προαναφερόμενες αρχές «σηκώνουν τα χέρια» απέναντι σε ένα μείζον κοινωνικό και όχι μόνο πρόβλημα, δηλώνοντας αναρμόδιοι για την επίλυσή του!

Κρύβοντας όμως το πρόβλημα κάτω από το σεντόνι, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η γιγάντωσή του, καθώς και αύξηση της οργής του κόσμου, που κάποια στιγμή μοιραία θα ξεσπάσει.

Καλό θα είναι λοιπόν οι αρχές να παρέμβουν άμεσα, βάζοντας φρένο στην περαιτέρω υποβάθμισης της γειτονιάς του Πειραιά, προλαβαίνοντας τα χειρότερα.

Ο πλήρης «εκτροχιασμός» της κατάστασης γίνεται εύκολα αντιληπτός από το ρεπορτάζ του PP, με τις φωτογραφίες που απεικονίζουν μερικούς από τους αθίγγανους της περιοχής να κοιμούνται είτε «στρωματσάδα» στον πεζόδρομο έξω από το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά είτε σε ανοιχτό πορτ παγκάζ αυτοκινήτου σε παρακείμενη οδό (Αγρινίου).

Σημειώνεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν εν έτει 2022, ένα δρόμο πάνω από τη Λεωφόρο Θηβών, λίγα μέτρα μακριά από το νυν εμβολιαστικό κέντρο Καμινίων (πρώην ΙΚΑ), έξω από το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά και λίγα μέτρα από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά!

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επειδή ζούμε στην εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της εξ οφίτσιο προάσπισης των δικαιωμάτων των μειοψηφιών - εις βάρος των πλειοψηφιών σε αρκετές περιπτώσεις όπως αυτή - δεν επιζητά κανείς την «εξόντωση» της συγκεκριμένης φυλής, αλλά την υπό όρους ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν και εφόσον δύνανται να προσαρμοστούν σε στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης, διασφαλίζοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.