Κυκλοφοριακό χάος στο Μικρολίμανο και τους γύρω δρόμους (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί να μην έχει καλοκαιριάσει επισήμως, πάντως για ένα ακόμα Σαββατόβραδο η κατάσταση στο Μικρολίμανο και τους γύρω δρόμους ήταν ασφυκτική!

Από τη μια αυτό είναι θετικό καθώς φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης καταγράφουν κίνηση, μετά από μια μακρά και δύσκολη περίοδο.

Από την άλλη όμως η πολύωρη καθυστέρηση και η αυξημένη κίνηση, απογοητεύει αρκετούς, οι οποίοι στα μισά της παραλιακής διαδρομής του Μικρολίμανου, κάνουν αναστροφή και φεύγουν!

Πρόβλημα και κατά την είσοδο στο μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ του Μικρολίμανου, καθώς όσοι προσπάθησαν να εισέλθουν με το αυτόματο μηχάνημα προκαλούσαν μίνι μποτιλιάρισμα σε συνδυασμό με όσους έκαναν αναστροφή στο κυκλάκι που έχει δημιουργηθεί έξω από το Salty.

Στη δε Λεωφόρο Παπαναστασίου (πάνω από το Μικρολίμανο) τα διπλοπαρκαρισμένα ΙΧ προκαλούσαν διαρκή μποτιλιαρίσματα.

Το πιο σημαντικό όλων όμως είναι τα ζητήματα ασφαλείας!

Έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές ότι η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο Μικρολίμανο τα Σαββατοκύριακα, αποτελεί έμμεσο κίνδυνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως μια φωτιά, ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας κλπ.

Σε μια τέτοια περίπτωση η καθυστέρηση άφιξης των οχημάτων της πυροσβεστικής, της αστυνομίας ή του ΕΚΑΒ, μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας.

Θα πρέπει άμεσα οι συναρμόδιοι φορείς να καταστρώσουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Μικρολίμανο υπό αυτές τις συνθήκες, ενώ ίσως θα πρέπει να πέσει στο τραπέζι και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι τα ξημερώματα, τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το Piraeus Press από τη χθεσινή βραδινή έξοδο στο Μικρολίμανο (Σάββατο 21 Μαΐου 2022):