Πειραιάς – Λεωφόρος Χατζηκυριακού: Εδώ και μία εβδομάδα «κάτι καλώδια φτιάχνουν»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε μεγάλα τμήματα του πεζοδρομίου επί της Λεωφόρου Χατζηκυριακού και Κανάρη στα Υδραίικα, να έχουν ξηλωθεί για να γίνουν κάποιες εργασίες. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατεί μία μικρή εικόνα καταστροφής.

Άλλη μία παράπλευρη συνέπεια είναι να δυσκολεύονται κατά την διέλευση τους οι πεζοί, οι οποίοι για άλλη μία φορά, λόγω εκτάκτων συνθηκών πρέπει να κατέβουν στον δρόμο για να περάσουν από το σημείο.

Επίσης, αν λάβουμε υπόψιν και την συσσώρευση σκουπιδιών και μπάζων επί της Χατζηκυριακού και Μπότσαρη, ο πεζός πρέπει να περπατήσει λίγα μέτρα στην λεωφορειολωρίδα.

Για να μην προσθέσουμε σε όλα αυτά και την μεγάλη πονεμένη ιστορία της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία...

Ρωτήσαμε επαγγελματίες που εργάζονται σε παρακείμενη επιχείρηση γιατί επικρατεί αυτή η εικόνα και η απάντηση που πήραμε ήταν: «Δεν ξέρουμε ακριβώς. Είδαμε που έσκαβαν πριν μέρες και είπαν ότι κάτι καλώδια φτιάχνουν».

Περάσαμε από το σημείο και αυτή την εβδομάδα να δούμε, μήπως αυτή η κατάσταση ήταν προσωρινή και διευθετήθηκε εντός ολίγων ημερών.

Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Στην Λεωφόρο Χατζηκυριακού ακόμα «φτιάχνουν κάτι καλώδια», αλλά δεν φαίνεται τίποτα περίεργο σε κανέναν. Πλέον σε αυτή την χώρα και αυτή την πόλη τέτοιες εικόνες τις θεωρούμε φυσιολογικές.

Ειδικά την εποχή των πολλαπλών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, τα μπαλώματα σε δρόμους και πεζοδρόμια μας έχουν γίνει συνήθεια.

Το Piraeus Press παραθέτει τις φωτογραφίες για του λόγου το αληθές.