Θεοφάνεια στον Πειραιά: Με λαμπρότητα η ρίψη του Σταυρού στο Λιμάνι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στο Λιμάνι του Πειραιά.

Είχε προηγηθεί του Καθιαγιασμού των Υδάτων στο Λιμάνι, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά.


Παρουσία κλήρου και λαού, με τήρηση όλων των μέτρων λόγω πανδημίας, οι απ τρεις των ειδικών δυνάμεων βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Λιμανιού για να τηρήσουν το έθιμο.

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σημαιοστολισμένα οριοθέτησαν το χώρο ρίψης του Σταυρού, ενώ σύσσωμη ήταν η παρουσία της Ηγεσίας Λιμενικού και Πολεμικού Ναυτικού.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Κρητικό, τον Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου και τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Δημήτρη Αλφιέρη.

Παρόντες ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης και η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, οι Βουλευτές του Πειραιά, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Όλοι οι επίσημοι προσήλθαν με προσωπικές προσκλήσεις και αυστηρό έλεγχο στην είσοδο του Λιμανιού.

Το Piraeus Press ήταν εκεί και σας μεταφέρει αποκλειστικές εικόνες:

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στον Πειραιά και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας ο εορτασμός των Θεοφανείων. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες.  Ας ελπίσουμε το Φως των ημερών, μαζί με τις δικές μας συλλογικές και ατομικές προσπάθειες, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να βοηθήσουν έτσι ώστε  να ξεπεράσουμε  τις δυσκολίες  της πανδημίας. Χρόνια πολλά  με υγεία και ευημερία σε όλους».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ:
https://fb.watch/amv8AZoLIK/

*Οι φωτογραφίες θα ανανεώνονται μέσα στη μέρα.