ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παλιά Κοκκινιά! (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σήμερα, 6 Αυγούστου 2016, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Παλιά Κοκκινιά, πανηγυρικεί Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.
 
Οι ιεροί ναοί, ο παλαιός (μικρός) και ο νέος (μεγάλος) σημαιοστολισμένοι, υποδέχτηκαν ιερείς και πιστούς που ήρθαν να προσκυνήσουν την Αγία εικόνα του Μεταμορφωθέντος Χριστού.

 
 
Σε κλίμα κατανυκτικό και παράλληλα εορταστικό, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, ενώ πλήθος πιστών μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων.
Πλήθος ιερέων συλλειτούργησαν και σήμερα στον μεγαλόπρεπο ναο της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ το Piraeuspress.gr εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες και από το Ιερό Βήμα τις οποίες βλέπετε παρακάτω.

 
 
Σύμφωνα με την παράδοση, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς ευλόγησε την άμπελο (τα σταφύλια) τα οποία και μοιράστηκαν μετά στους πιστούς.
 
Ξεχωριστή παρουσία και εκείνη του σεβαστού πατρός Βασίλειου Τσιμούρη, εφημέριου επί δεκαετίες του γειτονικού Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Καραβά.
 

 
 
Οι εφημέριοι του Ναού, π. Λεωνίδας Αθανασούλας, o π. Ευστάθιος Κατσαμπάκης και ο π. Χρήστος Κούσπαρης, μοίρασαν μέχρι και το τελευταίο αντίδωρο στους πιστούς.
 
Συγκινητική και η παρουσία του πρεσβυτέρου πλέον Χαράλαμπου Πέρου, ο οποίος για πολλά έτη, διακόνησε ως παπαδάκι στο Ιερό της Ενορίας της Μεταμορφώσεως Παλιάς Κοκκινιάς.
 

 
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ως είθισται, ακολούθησε λιτό πρωινό στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως, παρουσία του κ. Σεραφείμ, ο οποίος ευχαρίστησε τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και όσους συνδράμουν στο έργο της ενορίας.

 
 
Εκεί ήταν και μερικά από τα ιστορικά στελέχη της ''Αγιας Σωτήρας'' (όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε από παιδιά την εκκλησία και την πλατεία της) όπως ο Παναγιώτης Σαραντάκος, ο Στέλιος Σαντορινάκης, ο Κώστας Μανίκας, ο Σαράντος Ευσταθόπουλος και πολλοί ακόμα.