Αποκλεισμένος από την ΕΛΑΣ ο Άγιος Νικόλαος στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πρωτόγνωρες εικόνες και στον Πειραιά εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού 

- Υπό αστυνομικό κλοιό ο Ναός του Αγίου Νικολάου 

- Προκαλείται το κοινό αίσθημα πλέον

Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες του περικυκλωμένου από αστυνομικές δυνάμεις πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Οι εικόνες παραπέμπουν σε άλλες καταστάσεις και εποχές.

Ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν ότι κάτι αντίστοιχο δε συνέβη ούτε λ συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, όπως η πρόσφατη πορεία για τη 17η Νοέμβρη ή πλατείες και πάρκα όπου παρατηρείται συγχνωτισμός.

Από την άλλη, η Ελληνική Εκκλησία και ιδιαιτέρως η Μητρόπολη Πειραιά, έχουν επιδείξει άκρως υπεύθυνη στάση καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, σε πνεύμα ταπείνωσης και υπακοής, υπομένοντας πολλές φορές και τη σκληρή κριτική του ποιμνίου τους.

Με αυτές τις εικόνες όμως πέραν του γεγονότος ότι χάνεται η ουσία, δημιουργούνται συνειρμικά άλλες σκέψεις, που προκαλούν οργή και θυμό κυρίως σε εκείνους που τηρούν ευλαβικά την καραντίνα σύμφωνα και με τις νουθεσίες των κατά τόπους Μητροπολιτών και απλών κληρικών, και δεν είναι άλλοι από τους πιστούς της ορθοδόξου εκκλησίας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον έως το απόγευμα του Σαββάτου η πρόσβαση στο παρεκκλήσι των Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ήταν ελεύθερη!

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ασβεστόπουλος