ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ από τον Εσπερινό και τη Λιτανεία της εικόνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε χθες το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Λιτανεία της Εικόνας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Παλιά Κοκκινιά. Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Λιτανεία της Εικόνας στα στενά της Παλιάς Κοκκινιάς.

 
Ο εσπερινός τελέστηκε ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Πειραιώς π. Νήφωνα Καπογιάννη, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.
 
Ξεχωριστό τόνο έδωσε η παρουσία της μπάντας του Δήμου Πειραιά, η οποία παιάνιζε καθ' όλη τη διαδρομή της Λιτανείας.
 

 
Κατά την επιστροφή της εικόνας στην Ιερά Μονή, άνδρες σήκωσαν ψηλά την εικόνα και οι πιστοί πέρασαν από κάτω ενώ μετά το Χριστός Ανέστη (Δι' ευχών), οι ιερείς και ο κόσμος έψαλλαν με μια φωνή των Εθνικό Ύμνο, συνοδεία της μουσικής της μπάντας του Δήμου Πειραιά.
 
 
Στο τέλος του Εσπερινού μοιράστηκε στους πιστούς άρτος.
 
 
 
Σήμερα το πρωί εψάλη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ηγούμενου της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Παλιάς Κοκκινιάς π. Χρυσοστόμου Καράμπελα, ο οποίος και εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά, εκφώνησε λόγο αναφορικά με την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και επίκεντρο το μεγαλύτερο αγίασμα της ορθοδοξίας, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Κωνσταντινούπολη.
 

pigipp

 
 
 

 
 

 
 

[g_youtube v="T5hLJ9qhMaU"]