ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ιστορική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παλιά Κοκκινιά (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλιάς Κοκκινιάς Πειραιά ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ

- Ο κ. Σεραφείμ κήρυξε τον Θείο Λόγο, κοινώνησε τους πιστούς και κατέλυσε τη Θεία Κοινωνία

- Η αναφορά στην ιστορική στιγμή της ολοκλήρωσης της αγιογράφησης του Ναού

Μια ιστορική ημέρα η σημερινή για την Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παλιά Κοκκινιά, καθώς η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία - η τελευταία προ της Αναλήψεως - τελέστηκε από τον Ποιμενάρχη του Πειραιά Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ.

Πρόκειται για την πρώτη «επίσημη» επίσκεψη του κ. Σεραφείμ στην όμορφη γειτονιά του Πειραιά, μετά τη λήξη της καραντίνας που οδήγησε σε προσωρινό «λουκέτο» ακόμα και τους Ιερούς Ναούς όλης της χώρας.

Η επίσκεψη αυτή συνέπεσε και με την έναρξη των εργασιών για την αγιογράφηση του μεγαλόπρεπου τρούλου, έκτασης 500+ τμ, την οποία και θα φέρει εις πέρας ο Αγιογράφος της Μητρόπολης Πειραιά Γιώργος Μποζάς με τη συνδρομή των βοηθών του Δημητρίου Ευσταθόπουλου και Γεωργίου Καραγιάννη.

Αξίζει να τονιστεί η πατερική έγνοια και φροντίδα του κ. Σεραφείμ, ο οποίος και εξασφάλισε μέσω δωρεάς ένα σημαντικό οικονομικό ποσό που απαιτούνταν για την αποπεράτωση της αγιογράφησης του Ναού.

Αναμνηστική φωτογραφία μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, έμπροσθεν της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου 

Ο κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ

Πριν της μεταλήψεως των Αχράντων Μυστηρίων, ο κ. Σεραφείμ κήρυξε το Θείο Λόγο, αναφερόμενος στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και παραληλίζοντάς τις με τις ημέρες που έζησε ο Χριστός στη Γη.

Τότε που η αμφισβήτηση και ο φαρισαϊσμός δεν επέτρεπαν στους ανθρώπους να πιστέψουν ακόμα και θαύματα που έβλεπαν να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους, όπως η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού, την οποία ο ίδιος διακήρυττε χωρίς να έχει προσωπικό όφελος.

Αναφέρθηκε στις δήθεν διαπρεπείς προσωπικότητες που διαλαλούν μέσω των ΜΜΕ ότι το σύμπαν και η ζωή ξεκίνησαν εκ του μηδενός, από το τίποτα δηλαδή, αλλά και στην προσπάθειά τους να χαρακτηριστούν γραφικοί ή ακραίοι εκείνοι που διατρανώνουν ότι ζει Κύριος ο Θεός, ο Δημιουργός της κτίσης, η αρχή και το τέλος των πάντων.

Ο κ. Σεραφείμ κάλεσε τους πιστούς να μη φοβούνται και να βρίσκονται σε μόνιμη πνευματική εγρήγορση, καθώς ο σκοπός της ζωής του Χριστιανού είναι ένας, η προετοιμασία για την πραγματική ζωή, την οποία εξασφάλισε για εμάς ο Κύριος μέσα από τη Σταυρική Θυσία και την Ανάστασή του.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Μια ξεχωριστή αλλά άκρως συγκινητική στιγμή, εκείνη που ο κ. Σεραφείμ εισέρχεται στο Ιερό αφού έχουν κοινωνήσει οι πιστοί και καταλύει ο ίδιος τη Θεία Κοινωνία, πίνει και τρώει ουσιαστικά το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου που έχουν απομείνει στο Άγιο Ποτήριο... Το ποτήριο από το οποίο πριν έχουν κοινωνήσει δεκάδες πιστοί!

Και το τονίζουμε τόσο εμφατικά μιας και τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος από ειδικούς ή δήθεν ειδικούς περί του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Αλλά και για να φανεί ότι ο Ποιμένας της Τοπικής μας Εκκλησίας δεν είναι απλά ένας ακόμα «θεωρητικός» της Πίστεως, αλλά ζει βιωματικά όλα όσα με σθένος διακηρύττει από Άμβωνος!

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα: