ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αρχαιοπρεπής παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία υπό του κ. Σεραφείμ (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σπάνιες εικόνες χριστιανικής λειτουργικής λατρείας στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς Πειραιά

- Αρχαιοπρεπής παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ

- Ανάγνωση ευχής για τις αμβλώσεις και τα αγέννητα παιδιά στο τέλος της Θείας Λειτουργίας

- Το τετ α τετ για την αγιογράφηση του Παντοκράτορα στον τρούλο του Ναού

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Gepostet von Piraeus Press am Sonntag, 29. Dezember 2019

Την τελευταία Κυριακή του έτους 2019, όσοι παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς (Αγια Σωτήρα), είχαν την ευκαιρία να γίνουν συμμέτοχοι μιας σπάνιας θρησκευτικής - λατρευτικής πράξεως.

Τελέστηκε από τον κ. Σεραφείμ η αρχαιοπρεπής παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία, όπως αυτή τελούνταν τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, στο σολέα, σε κοινή θέα με τους πιστούς.

Ο κ. Σεραφείμ τέλεσε τα Άχραντα Μυστήρια συμπροσευχόμενος με τους εφημέριους του Ιερού Ναού πατέρες Λεωνίδα Αθανασούλα (προϊστάμενος), Ευστάθιο Κατσαμπάκη, Χρήστο Κούσπαρη και τον Αρχιδιάκονο της Μητρόπολης Πειραιά π. Κοσμά Ρισάνο.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Gepostet von Piraeus Press am Sonntag, 29. Dezember 2019

Η ΕΥΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, απηύθυνε σύντομο μήνυμα σχετικά με τη φοβερή μάστιγα των αμβλώσεων, που στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε 300.000 αθώες ψυχές στη χώρα μας!

Μάλιστα, διάβασε και σχετική ευχή, μιας και η 29η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στην «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού».

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, με αριθμό πρωτοκόλου 5721/2018, η απόφαση αφορά την «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού», προβλέποντας την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα να «γιορτάζεται» ως ημέρα προστασίας της ζωής του αγέννητου παιδιού.

Ο κ. Σεραφείμ αφού χαιρέτισε εγκαρδίως και ευχήθηκε για το νέο έτος, προχώρησε και σε κατάλυση της Θείας Κοινωνίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

Όπως ενημερώθηκε το εκκλησίασμα από τον π. Λεωνίδα Αθανασούλα, με ενέργειες του κ. Σεραφείμ, βρέθηκε δωρητής για την αγιογράφηση του Παντοκράτορα στον τρούλο του Ιερού Ναού, ο οποίος και θα καλύψει το σύνολο της μεγάλης δαπάνης.

Μάλιστα, ο κ. Σεραφείμ είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Αγιογράφο κ. Γεώργιο Μποζά στο Ιερό, όπου του παρουσίασε μια «μακέτα» με το προτεινόμενο σχέδιο.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερο ρεπορτάζ για αυτό το εμβληματικό έργο για τη γειτονιά της Παλιάς Κοκκινιάς!