ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αγρυπνία στον κατάμεστο Άγιο Νικόλαο ! (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αγρυπνία Χριστουγέννων στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά και ο κατάμεστος Ναός θύμιζε κυριακάτικη Θεία Λειτουργία

- Την Ιερή Αγρυπνία τέλεσε ο εφημέριος του Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Πρόδρομος Κολτουκτσόγλου

- Οι πιστοί κοινωνούσαν επί 40 ολόκληρα λεπτά

Πανηγυρικό εσπερινό, όρθρο και πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά ο π. Πρόδρομος Κολτουκτσόγλου και η προσέλευση των πιστών - από ολόκληρη την Αττική - ήταν συγκινητική !

Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε στις 21:00 την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε ξημερώματα Χριστουγέννων, την Τετάρτη στη 1:30 πμ.

Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος ενώ μεταξύ των πιστών ήταν πλήθος παιδιών όλων των ηλικιών.

Ο π. Πρόδρομος - που σημειωτέον «καθιέρωσε» την Χριστουγεννιάτικη Αγρυπνία πριν λίγα χρόνια στον Πειραιά - ευχαρίστησε από μικροφώνου τους πιστούς που έδωσαν το παρών σε αυτήν την τόσο κατανυκτική σύναξη, απορρίπτοντας τα ξενόφερτα ρεβεγιόν, ενώ μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, με την άδεια και ευλογία του οποίου τελέστηκε η Ιερά Αγρυπνία.

Ξεχωριστό στιγμιότυπο όταν ο π. Πρόδρομος χτυπά το τάλαντο, παραπέμποντας σε μοναστηριακή Θεία Λειτουργία, εμπειρία μοναδική για πολλούς εκ των παρευρισκομένων, όπως ανέφεραν στο Piraeus Press.

ΙΕΡΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!

Gepostet von Piraeus Press am Dienstag, 24. Dezember 2019

Ενδεικτικό του πλήθους των πιστών αλλά και της βούλησής τους να παρακολουθήσουν την Αγρυπνία μέχρι τέλους, ήταν το γεγονός ότι σχεδόν όλο το εκκλησίασμα προσήλθε μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων, καθώς η Θεία Κοινωνία διήρκησε για περισσότερα από 40 λεπτά!

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Πρόδρομος μοίρασε τα αντίδωρα ευχόμενος και λαμβάνοντας ευχές για Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ