ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δήμος Πειραιά & ΕΛΑΣ κατεδάφισαν αυθαίρετο οικισμό ΡΟΜΑ (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αυθαίρετος οικισμός ΡΟΜΑ είχε στηθεί στην είσοδο του πρώτου Λιμανιού της χώρας

- Μεγάλη επιχείρηση από Δήμο Πειραιά και ΕΛΑΣ

- Κατεδαφίστηκαν οι αυθαίρετες κατασκευές με εντολή του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

- Η περιοχή αποτελούσε εστία μόλυνσης με ακαθαρσίες και σωρό αντικειμένων 

Όπως έχει αποκαλύψει το Piraeus Press σε εκτενή ρεπορτάζ, η κατάσταση με τους ΡΟΜΑ στον Πειραιά βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Αύξηση παραβατικότητας και αυθαίρετες κατασκευές σε κεντρικά σημεία της πόλης, αποτελούν καθημερινότητα για τους Πειραιώτες.

Αυτή τη φορά ο κρατικός μηχανισμός έδρασε ταχύτατα, επαναφέροντας την κανονικότητα στο Λιμάνι του Πειραιά, το οποίο είχε καταληφθεί στην κυριολεξία από δεκάδες ΡΟΜΑ.

Πρόκειται για το σημείο που αράζουν τα κρητικά πλοία, την είσοδο δηλαδή του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Οι ΡΟΜΑ είχαν στήσει μια μικρή αυθαίρετη πολιτεία, μετατρέποντας την περιοχή σε μικρή χωματερή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή.

Τα παράπονα και οι καταγγελίες ήταν αρκετές.

Έτσι, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Προσόδων & Καταστημάτων Γρηγόρη Καψοκόλη, σε συνεργασία με τον Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ Παναγιώτη Γεωργόπουλο, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παναγιώτη Ρέππα, σε μια συντονισμένη επιχείρηση, κατεδαφίστηκαν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές και απομακρύνθηκαν όλα τα ογκώδη αντικείμενα και λοιπά σκουπίδια της περιοχής.

Το Piraeus Press βρέθηκε στο σημείο της επιχείρησης και σας μεταφέρει αποκλειστικές εικόνες, που αποδεικνύουν τα όσα προαναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ.