Μεταμόρφωση Σωτήρος Πειραιά – Με κάθε λαμπρότητα η Ιερά Πανήγυρις (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος η Δεσποτική Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πειραιά

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Επίκεντρο της Πανηγύρεως, ο φερώνυμος Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγια Σωτήρα) στην όμορφη γειτονιά της Παλιάς Κοκκινιάς.

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Μεταμορφωθέντος Χριστού στους δρόμους της Παλιάς Κοκκινιάς, συνοδευόμενη από το παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ (ΟΔΟΣ ΦΑΛΗΡΟΥ)

Gepostet von Piraeus Press am Dienstag, 6. August 2019

LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Gepostet von Piraeus Press am Montag, 5. August 2019

Την Τρίτη 6 Αυγούστου το πρωί, ανήμερα της Δεσποτικής Εορτής, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε σταφύλι στους πιστούς, σύμφωνα με την ιερά παράδοση.

Ο κ. Σεραφείμ εξήρε το έργο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ναού, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Προϊστάμενο πρωτοπρεσβύτερο π. Λεωνίδα Αθανασούλα, ο οποίος και διακονεί την εν λόγω Ενορία από το 1992 ανελλιπώς.

Την Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία του χιλιάδες πιστών από τον ευρύτερο Πειραιά, καθώς και πλήθος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η φιλοξενία της Ενορίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς απαράμιλλη όπως κάθε χρόνο.

Τόσο την παραμονή με λιτό νηστίσιμο κέρασμα όσο και ανήμερα, με το παραδοσιακό τραπέζι συνοδευόμενο από ψάρι (μπακαλιάρο και γαύρο) και πλήθος εκλεκτών νηστίσιμων φαγητών (πατατοσαλάτα, σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα, πράσινη σαλάτα), το οποίο φέτος ήταν ευγενική δωρεά του Βουλευτή της Α Πειραιά και Νήσων κ. Χριστόφορου Μπουτσικάκη.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ PIRAEUS PRESS