ΣΕΙΣΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κτίρια «παγίδες θανάτου» έτοιμα να καταρρεύσουν (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Κίνδυνος θάνατος τα ακατάλληλα κτίρια στο κέντρο, στο λιμάνι και στις γειτονιές του Πειραιά

- Ανησυχία ακόμα και για θανάσιμους τραυματισμούς δεν περίπτωση ισχυρού σεισμού 

- Τι κάνει η πολιτική προστασία του Πειραιά;

- Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από το οδοιπορικό του Piraeus Press στον Πειραιά 

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά όσοι περπατάμε τον Πειραιά, δυσττχως επιβεβαιώνουν τις έντονες ανησυχίες των σεισμολόγων, για το τι θα συμβεί σε περίπτωση ισχυρού σεισμού.

Τις ανησυχίες αυτές επιβεβαιώνει πλήρως και το σχετικό φωτορεπορτάζ του Piraeus Press, που αποκαλύπτει ότι καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί από την πολιτική προστασία του Πειραιά, για κτίρια τα οποία είναι έτοιμα να καταρρεύσουν κυριολεκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Piraeus Press ήταν εκείνο που έφερε στη επιφάνεια και το θέμα με τη «γέφυρα του Θανάτου» της Γρηγορίου Λαμπράκη, από όπου θα διέρχεται το ΤΡΑΜ, όταν όλοι οι συναρμόδιοι κρατικοί φορείς διαβεβαίωναν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν υλοποιηθεί οι απαραίτητες μελέτες. Αποτέλεσμα; Ακόμα και σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής της γέφυρας...

Στο σημερινό οδοιπορικό, θα σας παρουσιάσουμε εντελώς ενδεικτικά 2-3 επικίνδυνες περιπτώσεις κτιρίων, οι οποίες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία - κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους, από όπου επίσης διέρχονται εκατοντάδες πεζοί καθημερινά!

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Τα πρώτα παραδείγματα έρχονται από την πύλη των Κρητικών καραβιών, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ο «Χάρος» κυριολεκτικά στέκει πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων περαστικών ή ταξιδιωτών που διέρχονται με τα ΙΧ ή τα πόδια.

Μάλιστα, στη μια περίπτωση θα δείτε ότι έπεσαν μπάζα στο πεζοδρόμιο μετά τον πρόσφατο σεισμό.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...

ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Η επόμενη περίπτωση επικίνδυνου κτίσματος εντοπίζεται στην όμορφη γειτονιά του Πειραιά. Επί της Λεωφόρου 25ης Μαρτίου, έναντι του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Πειραιά και παραδίπλα από μεγάλο σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας.

Από το σημείο διέρχονται καθημερινά πεζοί εκατοντάδες συμπολίτες μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ;

Και το μείζον ερώτημα που προκύπτει είναι εάν υπάρχει και εάν λειτουργεί η πολιτική προστασία στον Πειραιά.

Αν έχει καταγράψει το σύνολο των επικίνδυνων κτιρίων που βρίσκονται σε δημόσια θέα και μάλιστα δεν κεντρικότατα σημεία από όπου διέρχονται εκατοντάδες περαστικοί.

Και αν δεν έχει καταγράψει, τι κάνει για να προστατεύσει τους πολίτες;

Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για τα επικίνδυνα κτίρια;

Αν λοιπόν συμβεί το απευκταίο, θα φέρουν ευθύνη όλοι οι «αρμόδιοι» φορείς ή θα τα ρίξουμε στον «κακό Θεό» και τους απρόσεκτους συμπολίτες μας;

Αν συμβεί το απευκταίο, θα αποδοθούν ευθύνες από την Ελληνική Δικαιοσύνη ή για ακόμη μια φορά θα κάνουμε πως δεν είδαμε και δεν ακούσαμε, ξεχνώντας μετά από λίγους μήνες...

Τελικά, όσοι συμμετέχουν ή κατέχουν θέσεις ευθύνης φέρουν αντικειμενική ευθύνη για την προστασία του κοινωνικού συνόλου ή απολαμβάνουν τα προνόμια και τα οφέλη της «καρέκλας» δίχως την ανάληψη της παραμικρής ουσιαστικής ευθύνης;

Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν «χθες», όπως «χθες» θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα επικίνδυνα κτίρια που βρίσκονται διάσπαρτα στον Πειραιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ