ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ: ΙΧ καρφώθηκε σε νταλίκα (φωτορεπορτάζ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παραλίγο θύματα μαθητές από το Λύκειο Παλιάς Κοκκινιάς θα θρηνούσαμε ύστερα από την τρελλή πορεία που έκανε οδηγός αυτοκινήτου με βουλγαρικές πινακίδες, ο οποίος κατέληξε τελικά πίσω από τη ράμπα φορτηγού Δημοσίας Χρήσεως.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:15' το μεσημέρι και συγκλόνισε την Παλιά Κοκκινιά. 
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη της οδού Αργυροκάστρου με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μπήκε στην κάθοδο της λεωφόρου Θηβών και επεχείρησε ιλιγγιώδη ελιγμό παραβιάζοντας τη σηματοδότηση από τη Θηβών προς την κάθοδο της οδού Λεβαδείας παρότι απαγορεύεται.
 
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα προσέκρουσε στο κράσπεδο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο στριφογύρισε στη λεωφόρο κι έπεσε με φόρα το οπίσθιο μέρος του σε φορτηγό που είχε σταματήσει πίσω από λεωφορείο της ΟΣΥ που αποβίβαζε επιβάτες της γραμμής "703 Πειραιάς - Άγιος Ελευθέριος". 
 
Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης συγκλονίστηκε η περιοχή, βγήκαν από τα σπίτια και τα καταστήματα οι περίοικοι ενώ υπήρξε φόβος ότι το τρελλό ΙΧ μπορεί να παρέσυρε κάποιον από τους πεζούς που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη λεωφόρο Θηβών. Τελικά οι τρεις επιβαίνοντες του αυτοκινήτου δεν έπαθαν κάτι αλλά προκάλεσαν απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση από το ύψος της Εθνικής Τραπέζης στη Μακρυγιάννη μέχρι το σημείο του συμβάντος, ενώ ούτε η Τροχαία, ούτε η Άμεση Δράση δεν έσπευσαν στο σημείο παρότι ειδοποιήθηκαν αμέσως. 
 
Με τη βοήθεια των πολιτών απομακρύνθηκε το ΙΧ με τις βουλγαρικές πινακίδες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία κατά τις 13:45', όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ του Λουκιανού Κάλλιμπαν. Κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι αυτό είναι ένα ακόμα περιστατικό που συμβαίνει επειδή συνεχώς παραβιάζεται η σηματοδότηση στο σημείο της Θηβών 87 αφού όσοι θέλουν να κατευθυνθούν προς τα Καμίνια στρίβουν παράνομα και αντικανονικά αριστερά προς την οδό Λεβαδείας παραβιάζοντας τη σήμανση. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων να τοποθετηθούν φανάρια πεζών και διάβαση ή να επιμηκυνθεί το κράσπεδο μέχρι την οδό Κωπαΐδος, οι αρμόδιοι από την Τροχαία, τον Δήμο Πειραιά και το υπουργείο Υποδομών δεν έχουν δώσει την απαραίτητη σημασία. 
Απόδειξη της απόλυτης αδιαφορίας που δείχνουν οι αρχές για την Παλιά Κοκκινιά είναι το "λείψανο" αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε ανάλογο δυστύχημα πριν από μερικούς μήνες στο ίδιο σημείο και έχει μετακινηθεί στη γωνία της λεωφόρου Θηβών και της οδού Λεβαδείας για να θυμίζει πόσο ανεπαρκείς είναι ορισμένοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι η οδός Λεβαδείας χρησιμοποιείται από τους μαθητές του 10ου και του Αθλητικού Λυκείου Πειραιώς για να κατευθυνθούν προς τα σπίτια τους, αλλά και από τους γονείς και συνοδούς του Ειδικού Σχολείου Πειραιώς που εδρεύει στην Παλιά Κοκκινιά.
 
Τα συμπεράσματα δικά σας. 
 

Φωτορεπορτάζ: Λουκιανός Κάλλιμπαν

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: