ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για την πρόληψη του Καρκίνου (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το Piraeus Press στήριξε εμπράκτως την εξαιρετική πρωτοβουλία του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά Μεταξά 

- Στόχος να γίνει θεσμός ο συμβολικός περίπατος για την πρόληψη του καρκίνου στον Πειραιά

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα ο συμβολικός περίπατος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη του καρκίνου, με  αφετηρία το Γ.Α.Ν.Π.  «Μεταξά» (προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου)  και  τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Πρόεδρος του Επιστημονικού Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής της Ε.Ν.Ε. και Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» κα Αικατερίνη Μανούσου, ανέφερε  μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους συμμετέχοντες  που βρίσκονται εδώ, κοντά μας, για να συμπορευτούμε σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που αντιμετωπίζουμε εμείς, οι επαγγελματίες υγείας για τον ασθενή με καρκίνο. Αυτό  που θέλαμε να τονίσουμε στην κοινότητα του Πειραιά ήταν ότι είμαστε κοντά τους, συμπορευόμενοι για όλα τα στάδια της φροντίδας τους και αυτό που επιθυμούμε είναι να κάνουμε πρόληψη. Mε τη βοήθεια του Δήμου που τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και με τόσους εκπροσώπους του  εδώ, πραγματικά νιώθω δύναμη για την επόμενη δημιουργία μιας τέτοιας εκδήλωσης, μαζί με τους δρομείς Πειραιά και την αμέριστη βοήθειά τους και βέβαια με τις εθελοντικές μας οργανώσεις και πάνω από όλα την εκκλησία που με την ευλογία της μας  βοήθησε να φτάσουμε σήμερα εδώ. Σας ευχαριστούμε όλους που συμμετείχατε, η βοήθειά σας ήταν μεγάλη».

 Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Σωτήρης  Κάκιας, η  Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» κα Αναστασία Πασακοπούλου, ο εκπρόσωπος της Πα.Σ.Ο.Νο.Π  κ. Νίκος Παπανδρέου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά»: «Στάσου κοντά μας» κα Ελένη Μισιτζή και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος κ. Τζαννής Πολυκανδριώτης.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019,  στις 08:30 διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία διεπιστημονική ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που περιλάμβανε στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις και ενημερωτικές δράσεις.

Οι δράσεις διοργανώνονται  με τη συνεργασία  του Επιστημονικού Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής της Ε.Ν.Ε., του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.), εθελοντικών οργανώσεων καρκινοπαθών και μη κερδοσκοπικών σωματείων κατά του καρκίνου.