ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ – ΚΑΜΙΝΙΑ: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του κ. Σεραφείμ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ

- Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από το Piraeus Press στη Ζωοδόχο Πηγή Καμινίων Πειραιά 

- Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο Εκδότης του Piraeus Press και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά Σαράντος Ευσταθόπουλος

Με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε πανηγυρικά η Παναγία Ζωοδόχος Πηγή και στα Καμίνια.

Την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στα Καμίνια.

Το παρών έδωσαν πλήθος πιστών και κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στο κήρυγμά του ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα της ζωής, που συνδέεται άρρηκτα με τον σκοπό της ζωής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σκοπός της ζωής μας δεν είναι απλά αυτό που λέμε λαϊκά, να περνάμε καλά, αλλά η σωτηρία της ψυχής μας».

Ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι η ζωή μας αποκτά πραγματικό νόημα μετά την Ανάσταση του Κυρίου, καθώς γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο απλά για να διαγράψουμε 60-70-80 γήινα χρόνια επίγειας ζωής, αλλά για να προετοιμαστούμε για το επόμενο στάδιο, την αιωνιότητα.

Για αυτό και όποιος δεν πιστεύει στην Ανάσταση ή οποίος δηλώνει άθεος, ουσιαστικά είναι σα να αποδέχεται ότι ο άνθρωπος είναι απλώς ένα ακόμα άλογο ον, που περνά και χάνεται σα να μην υπήρξε ποτέ, συνέχισε ο κ. Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αισθητή απουσία του μακαριστού πατρός Χαράλαμπος Τζέρμπου, πρώην προϊστάμενου του Ναού, ο οποίος εκπιμήθη πριν λίγο καιρό.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ακολούθησε πλούσια τράπεζα με εκλεκτά σπιτικά εδέσματα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Ξεχωριστό στιγμιότυπο το τσούγκρισμα των αυτών του Σεβασμιωτάτου με τον Αρχιδιάκονο Κοσμάς Ρισάνο, ο οποίος φάνηκε να έχει καλύτερη τεχνική!