ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εορτασμός με λαμπρότητα και πλήθος πιστών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Θεοφάνεια στον Πειραιά: Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από το Piraeus Press (θα εμπλουτίζεται στη διάρκεια της ημέρας)

- Άψογη οργάνωση από τη Μητρόπολη Πειραιά, το Δήμο Πειραιά, την Τροχαία και την Ασφάλεια Πειραιά, το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Προηγήθηκε η πανηγυρική Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Το παρών έδωσαν πλήθος πιστών από νωρίς το πρωί, όπως επίσης και αρκετοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μετά της συζύγου του, ο εορτάζων Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώτη Γεννηματά, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, Βουλευτές, οι πρώην Δήμαρχοι Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης και Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, ο πρώην Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γεώργιος Γαβρίλης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύρχος Νικόλαος Τσούνης, αντιπροσωπείες Διπλωματικών Αποστολών, εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών, δικαστικών και τοπικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Εκδότης του Piraeus Press και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά Σαράντος Ευσταθόπουλος και πολλοί ακόμα.

Σύμφωνα με την παράδοση, στο άκουσμα του τροπάριο της ημέρας (3 φορές) «...και το πνεύμα εν είδει περιστεράς» ελευθερώθηκαν 3 ολόλευκη περιστέρια εντός του Ναού.

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Πρώτου Αγιασμού, ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας στο Λιμάνι του Πειραιά.

Ξεχωριστή όπως πάντα η πνευματική παρουσία του Ιεροκήρυκος της Μητρόπολης Πειραιά και Ηγούμενου της Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιά, πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Μεθοδίου Κρητικού.

Η άφιξη της Εικόνας και του Σταυρού για τον Αγιασμό των Υδάτων του Πειραιά μας!#πειραιας #piraeus #pireas #peiraias

Gepostet von Sarados Efstathopoulos am Sonntag, 6. Januar 2019

Πλήθος πίστων ακολούθησε την Εικόνα και τον Σταυρό μέχρι την εξέδρα των επισήμων (έναντι του Αγίου Σπυρίδωνα) όπου είχαν παραταχθεί 3 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και τα οποία απέδιδαν τιμές.

Οι φιλαρμονικές του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού και του Δήμου Πειραιά συνόδευαν όλες τις ξεχωριστές στιγμές της ημέρας.

Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΚ

Στην εξέδρα που είχε στηθεί τελέστηκε η Δοξολογία και ακολούθως - όπως και στον πρώτο Αγιασμό - ελευθερώθηκαν τρία ολόλευκα περιστέρια στον ουρανό - ενώ άνδρες των ΟΥΚ βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πειραιά για να πιάσουν τον Σταυρό.

LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Gepostet von 24ωρο am Sonntag, 6. Januar 2019

Ο Μητροπολίτης Πειραιά έδωσε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους άνδρες των ΟΥΚ που βούτηξαν και φέτος για τον Σταυρό.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Μπορεί όλα να κύλησαν ομαλά, όμως κάποιοι άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά για τη σημερινή ημέρα.

Μεταξύ αυτών ο Διευθυντής του Γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιά Δημήτρης Αλφιέρης.

Ο εορτάζων Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά Φώτης Νικολάκης.

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πειραιά πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης και ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος, οι συνεφημέριοί του και οι ιεροψάλτες του Ναού.

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιά πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου.

Το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Δήμου Πειραιά και η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Καθώς και πολλοί ακόμα που πιθανότατα μας διαφεύγουν.

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνεια στον Πειραιά και στα βράχια της Πειραϊκής (ΦΩΤΟ)