Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ στην Παλιά Κοκκινιά για την Παναγία Γοργοϋπήκοο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγια Σωτήρα) Παλαιάς Κοκκινιάς ιερούργησε ο κ. Σεραφείμ

- Κατάμεστος από πιστούς ο μεγαλοπρεπής Ναός - Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ

- Τιμήθηκε η ημέρα ενθρόνισης της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Σε έναν κατάμεστο από πιστούς Ναό, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, επί τη ευκαιρία της επετείου ενός έτους από την ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως στου Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς Πειραιά.

Το πλήρωμα της εκκλησίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ιερέων της Ενορίας, το οποίο προσήλθε μαζίκα στον Ναό για να συμπροσευχηθεί με τον Ποιμενάρχη του και να τιμήσει την ξεχωριστή ημέρα.

Ο επιβλητικός ναός - ο μεγαλύτερος δεν όλη τη Μητρόπολη Πειραιά - βρίσκεται στο στάδιο της αγιογράφησης - ενώ συμβολικά χθες «παραδόθηκε» και η αγιογραφία του Αγίου Σεραφείμ (προστάτου του Μητροπολίτη Πειραιώς ο οποίος φέρει και το όνομά του).

Από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς Πειραιά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.#πειραιας #piraeus #pireas #peiraias

Gepostet von Piraeus Press am Montag, 24. Dezember 2018

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Σεραφείμ επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στο νόημα των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια για ακόμα μια φορά τον χαρισματικό Αγιογράφο - δημιουργό και δωρητή της Ιερής Εικόνας Παναγίας Γοργοϋπηκόου - Γεώργιο Μποζά.

Στιγμιότυπο - αναμνηστική φωτογραφία με τους κ.κ. Γεώργιο Μποζά και Σαράντο Ευσταθόπουλο έμπροσθεν της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, από την περσινή ενθρόνιση (2017)

Όλα ήταν έτοιμα από νωρίς για την υποδοχή του κ. Σεραφείμ, καθώς οι συνεφημέριοι της Ενορίας - ο προϊστάμενος πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Αθανασούλας και οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευστάθιου Κατσαμπάκης και π. Χρήστος Κούσπαρης - όπως επίσης και οι νεοοκόροι, οι ψάλτες και οι εθελόντριες του Ναού, είχαν φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεραφείμ συνόδευε ο ιεροδιάκονος Κοσμάς Ρισάνος, ο οποίος ανέγνωσε και το Ιερό Ευαγγέλιο.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά & Νήσων κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο έχων την τιμή να υπογράφει το παρόν άρθρο, Εκδότης του Piraeus Press και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά με τον Γιώργο Πατούλη, Σαράντος Ευσταθόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε επίσης:

Ο Πειραιάς υποδέχτηκε την Παναγία τη Γοργοϋπήκοο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)