Toν “Οδυσσέα” και το Χαμόγελο του παιδιού υποδέχτηκε σήμερα ο Πειραιάς (φωτορεπορταζ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κοινωνική δράση ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιεί στον Πειραά το Χαμόγελο του παιδιού σε συνεργασία με το Δήμο.

 

20150305 110754P

 
Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενώ ταυτόχρονα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου ενημερώνονταν μαθητές από τα σχολεία της πόλης για το "Bullying".
 

20150305 112022P

 
Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ Γιάννης Μώραλης στην σύντομη τοποθέτησή του και αφού τόνισε τη σημαντικότητα του έργου που εδώ και χρόνια κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού, ανέφερε  πώς είναι καθήκον του Δήμου να ενημερώσει τους κατοίκους, για ένα τόσο σημαντικό θέμα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τον τελευταίο χρονικό διάστημα.
 
Επίσης δήλωσε πώς ελπίζει, μέχρι το τέλος της πενταετίας, το Χαμόγελο του Παιδιού να έχει μια στέγη και στον Πειραιά, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο για το οποίο θα καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να γίνει πραγματικότητα.
 
Αναφερόμενος στον εαυτό του ο Δήμαρχος Πειραιά δεν δίστασε να κάνει γνωστό πως και ο ίδιος έχει δεχτεί μια μορφή ενδοσχολικής βίας καθώς στην παιδική του ηλικία είχε 9,5 βαθμούς μειωπίας. Γελώντας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι συμμαθητές του τον φώναζαν "γυαλάκια" .
 

20150305 112616

 
Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού,Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο και στην πολύχρονη δράση του οργανισμού αναφέροντας αριθμούς, που προκάλεσαν αίσθηση.
 
Τόνισε πώς η αποστολή του Χαμόγελου του Παιδιού είναι πανελλαδική, 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο με αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις που στόχο έχουν τη προστασία, την υγεία και την καλή διαβίωση των παιδιών ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τη θρησκεία.
 
Μιλώντανς για το "Bullying" σημείωσε πως βάση στατιστικών η Ελλάδα έχει την 4η θέση παγκοσμίως στην ενδοσχολική βία.
 
Σε σχέση με τον Δήμος Πειραιά τόνισε πώς υπάρχει μια αρκετά καλή συνεργασία που χρόνο με τον χρόνο θα γίνεται πιο έντονη και πιο ισχυρή ενώ πρότεινε τα παιδιά από τα Χαμόγελο του Παιδιού να αποκτήσουν φωνή στην πόλη μέσα από το Κανάλι 1.
 
Σημειώνεται πως ο "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" το κέντρο πληροφόρησης, που έχει στηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα παραμείνει εκεί μέχρι την άλλη Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά αλλά και γονείς για το κρίσιμο θέμα την ενδοσχολικής βίας
 

20150305 113413P

 

Το παρών έδωσαν ο ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης, ο τ. Δημαρχος Πειραιά και νυν Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταύρος Ελληνιάδης καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Νίκος Διαμαντής

 

20150305 110806P

 

20150305 110834P

 

20150305 123933P