Διπλή διάρρηξη σε μια μέρα σε Δημοτικό σχολείο στον Πειραιά (Βίντεο + Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διπλή διάρρηξη σημειώθηκε χθες στο 9ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά.

 
Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ
 
Ήταν εχθές το πρωί όταν άνθρωποι του σχολείου έφτασαν στο σχολικό συγκρότημα και μπαίνοντας στο κτήριο ήρθαν αντιμέτωποι με το απόλυτο χάος.
 
Τα ίχνη της διάρρηξης ήταν εμφανή. Οι διαρρήκτες έσπασαν τα κάγκελα που προστατεύουν τα παράθυρα στο ισόγειο και εισέβαλαν στο γραφείο του διευθυντή.
 

ds94

 
Αφού πήραν τηλεοράσεις, υπολογιστές, εκτυπωτές και ο,τι άλλο τους φάνηκε χρήσιμο, έσπασαν την πόρτα που ήταν κλειδωμένη και έφτασαν στο κυλικείο του σχολείου.
 

ds91

 

ds93

 

ds92

 
Οι εικόνες μέσα από το κυλικείο θυμίζουν σκηνές επιδρομής των βαρβάρων.  Αφού πήραν αυτά που ήθελαν και τα 25 ευρώ του ταμείου απομακρύνθηκαν από το κτήριο.
 

ds95σ

 

ds98

 

ds99

 
Ο διευθυντής χωρίς δεύτερη σκέψη κάλεσε άμεσα την αστυνομία και την σήμανση.
 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΏΡΕΣ
 
Το βράδυ της ίδιας μέρας και αφού η αστυνομία είχε απομακρυνθεί από το κτήριο, οι αδίστακτοι ληστές γύρισαν για να αποτελειώσουν το έργο τους παίρνοντας ο,τι είχε απομείνει.
 

ds96s

 
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 
Η αντιπρόεδρος του συλλόγου, κα Ρένα Παπακωνσταντίνου, μίλησε στο Piraeuspress.gr εκ μέρους όλων των γονέων και καταδίκασε το γεγονός τονίζοντας πως ο κύριος χαμένος και αποδέκτης όλης αυτής της βλάβης είναι τα παιδιά. 
 

ds97s

 
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του σχολείου, οι άνδρες της αστυνομίας δείχνουν σίγουροι πως οι δράστες θα εντοπιστούν.
 
Να σημειώσουμε πως το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό που χάθηκε πριν από περίπου ένα μήνα μέσω προγράμματος ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ληστές εισβάλουν στο σχολείο.
 
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ