Πειραιάς: Πάρτυ εκατομμυρίων-Ανακύκλωση από οργανωμένους ρακοσυλλέκτες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ! Και ξαφνικά οι ρυθμοί ανακύκλωσης στην Ελλάδα πολλαπλασιάστηκαν! Γιατί άραγε; Αποκτήσαμε ξαφνικά οικολογική συνείδηση μαζικά;

Όπως όλοι θα περιμέναμε, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει!


Η αιτία


Αιτία φαίνεται να αποτελεί ένα τρελό πάρτυ εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί στις πλάτες λαθρομεταναστών και άπορων Ελλήνων, τους οποίους όλοι έχουμε δει να ψαχουλεύουν στα σκουπίδια, κρατώντας ένα ''καμάκι'' και τρυπώντας τις σακούλες των σκουπιδιών σε κάδους απορριμάτων και ανακύκλωσης!


Μην ξεγελιέστε! Τις περισσότερες φορές δεν ψάχνουν για φαγητό... Αυτό που αναζητούν είναι κουτάκια από αναψυκτικά και άλλα τσίγγινα ή χάλκινα ή κάθε λογής ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να τα παραδώσουν στους ''μεγαλέμπορους'' και αυτή με τη σειρά τους να τα εκποιήσουν!

Γνώριμη εικόνα για πολλούς και οι εξαφανισμένες σωληνώσεις των πολυκατοικιών ή τα εξαφανισμένα φρεάτια...

Βιομηχανία χαλκού και τσίγγου


Πρόκειται για μια ολόκληρη βιομηχανία, με ωράριο λειτουργίας νυχτερινό! Και είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τους λόγους.

1. Γιατί οι κάδοι σκουπιδιών και ανακύκλωσης είναι γεμάτοι!

2. Δεν υπάρχει κίνηση στους δρόμους και άρα μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα!


Πειραιάς-Ακτή Μιαούλη & Σκουζέ (μπροστά από τα Δικαστήρια Πειραιά)


Όπως θα δείτε και στο αποκλειστικό φωτορεπορτάζ που εξασφάλισε η Piraeus Press, μια οικογένεια μεταναστών κάνει τη ''βρώμικη δουλειά''.
Με καροτσάκια, οργώνουν τους κεντρικούς δρόμους και τα στενά του Πειραιά και συλλέγουν κάθε αντικείμενο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο.
Όλα αυτά, πριν βγουν τα απορριματοφόρα του Δήμου Πειραιά για την περισυλλογή των απορριμάτων.


Κάτι που δεν έπιασε ο φακός, αλλά αποτελεί μαρτυρία του φωτορεπόρτερ, είναι ότι λίγα μόλις λεπτά πριν, ένα ανοιχτό φορτηγάκι, με 3 άνδρες αγνώστου καταγωγής, αναχωρούσε, με την καρότσα γεμάτη από μαύρες σακούλες σκουπιδιών... Τέτοιες σαν και αυτές που φαίνεται να χρησιμοποιούν οι ρακοσυλλέκτες για την περισυλλογή της λείας τους.

Πολιτεία


Η πολιτεία μέσω των επίσημων φορέων της πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση, γιατί το φαινόμενο παίρνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για οργανωμένες εργοστασιακές εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης των ανακυκλώσιμων υλικών υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες...

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ