Ποιο site του Πειραιά εξαπατά αναγνώστες και διαφημιζόμενους με ”μαϊμού” στατιστικά;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόκειται για κλασική περίπτωση εξαπάτησης και εκμετάλλευσης της αμάθειας του ευρέως αναγνωστικού κοινού και κυρίως των διαφημιζόμενων εταιριών!

Διαβάστε ακριβώς πώς λειτουργεί ο συγκεκριμένος διαχειριστής του συγκεκριμένου site.

Ο εν λόγω διαχειριστής, έχει στην κατοχή του συνολικά δυο sites και ένα blog. 

Όπως παρατηρούν οι επισκέπτες των εν λόγω διαδικτυακών μέσων, αριστερά εμφανίζεται ένας μετρητής που δείχνει πόσοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι (on line) εκείνη τη στιγμή!

Με έκπληξη παρατηρήσαμε ότι και στα 3 μέσα του διαχειριστή, ο αριθμός των συνδεδεμένων χρηστών ήταν ακριβώς ο ίδιος ταυτόχρονα!


49 χρήστες on line στο ένα site, 49 χρήστες στο άλλο site, 49 χρήστες on line και στο blog!

Πατώντας στον μετρητή οδηγηθήκαμε στα άρθρα που διαβάζουν εκείνη την ώρα οι αναγνώστες (live).

Και βέβαια αντικρίσαμε αυτό που περιμέναμε!

Και τα 3 διαδικτυακά μέσα μετριούνται από τον ίδιο μετρητή ταυτόχρονα και εμφανίζουν τους ίδιους επισκέπτες, σε μια ενιαία μέτρηση.

Τι σημαίνει αυτό;;;

Ότι πολύ απλά το κάθε ένα από τα sites εμφανίζει πλασματικούς επισκέπτες!

Πρακτική που εν δυνάμει μπορεί να εμφανίσει συνολικά ακόμα και τους 3πλάσιους επισκέπτες... οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βέβαια!

Για αυτό συνιστούμε μεγάλη προσοχή ιδιαιτέρως σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να διαφημιστούν στο διαδίκτυο!

@ Με αυτές τις πρακτικές όμως ζημιώνεται ολόκληρη η κοινότητα του διαδικτύου, για αυτό καλό θα είναι ο εν λόγω κύριος να σταματήσει άμεσα το ''δούλεμα'' γιατί αν τον πάρουν χαμπάρι οι διαφημιζόμενοι...
Και για να γνωρίζουν όλοι. Υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά και μάλιστα δωρεάν. Πρόκειται για τις μετρήσεις της Google, τα γνωστά Google Analytics! Και αυτές τις μετρήσεις πρέπει να ζητούν οι διαφημιζόμενοι όταν ζητούν προτάσεις προβολής της επιχείρησής τους.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΗΝ PIRAEUS PRESS, ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΕΡΕΥΝΑ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!