Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά: Αναστολή λειτουργίας – Διαβάστε γιατί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε αναστολή δραστηριότητας της κατηγορίας FINN προχώρησε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά  λόγω αδυναμίας υποστήριξής της, οικονομικά και υλικά.

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη Τετάρτη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αποτελεί είδηση για τον χώρο της ιστιοπλοΐας.  

Και αυτό γιατί ο ΙΟΠ είναι ίσως ο μόνος Όμιλος, ο οποίος μέσα στην κρίση και χωρίς την οικονομική στήριξη από την Ομοσπονδία και το Κράτος, αντέχει να καλλιεργεί όλες τις κατηγορίες και να κάνει πρωταθλητισμό σε ελληνικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας αθλητές στην εθνική ομάδα.

Ο απολογισμός μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2014 είναι: 10 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα.

Όμως η αναστολή λειτουργίας της κατηγορίας FINN είχε και αγωνιστικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα, αποδεσμεύτηκε από τον ΙΟΠ  ο  πρωταθλητής Ελλάδος  Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος το 2012 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης Ανδρών, άλλες δυο φορές στο παρελθόν Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των Νέων ενώ εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.  

Ο ΙΟΠ άφησε ελεύθερο τον Γιάννη Μιτάκη  να κάνει χρήση του δικαιώματός του για ελεύθερη μεταγραφή, όπως προβλέπει ο κανονισμός τις Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.