ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ημερίδα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, διοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Eco-Commerce, την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 16.00 στο Μέγαρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Λουδοβίκου 1, Πλ. Οδησσού (αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» - 2ος όροφος).

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ.κ. Β. Κορκίδης Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Σ. Κομνηνός Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Ν. Μανεσιώτης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

 

Το ECO-COMMERCE είναι ένα πρόγραμμα της ΕΣΕΕ που συγχρηματοδοτείται από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΚΤ) για την ενίσχυση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αναλάβουν δράσεις Πράσινης Επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η φιλοσοφία του είναι να βοηθηθούν οι έμποροι και να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με τις τοπικές κοινωνίες, επιδεικνύοντας ευαισθησία στον φυσικό πλούτο της περιοχής και τις ανάγκες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

Ειδικότερα με την εφαρμογή του eco-commerce η εμπορική επιχείρηση μπορεί:

- Να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα.

- Να αναβαθμίσει την εικόνα της στην τοπική κοινωνία.

- Να διευρύνει την πελατειακή της βάση.

- Να δώσει νέα κίνητρα στο προσωπικό της.

- Να δημιουργήσει μια σειρά από ευκαιρίες θετικής δημοσιότητας.

- Να χρησιμοποιήσει τη σήμανση ως επιπλέον επιχείρημα για καλύτερες συμφωνίες με υφιστάμενους ή δυνητικούς δανειστές.

- Να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων τοπικών επιχειρήσεων που δε θα έχουν τη διορατικότητα να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα.

- Να συνεργαστεί και να φτιάξει δίκτυα με άλλους επιχειρηματίες για την από κοινού αντιμετώπιση τοπικών θεμάτων.

- Να βελτιώσει την περιβαλλοντική της επίδοση (πρόληψη ρύπανσης, εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, συμμετοχή σε προγράμματα ανακύκλωσης, κ.α.).

- Να σφυρηλατήσει τους δεσμούς της με την τοπική κοινωνία.