Η στιγμή της μεταγωγής των κατηγορουμένων για το καρτέλ ηρωίνης (Φωτο+Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι 7 εκ των 14 συνολικά συλληφθέντων για τη μεταφορά 138 συσκευασιών με ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων.

Από σήμερα και έως την Πέμπτη θα απολογηθούν οι 14 συλληφθέντες για τη νέα υπόθεση του καρτέλ της ηρωίνης, με τον εντοπισμό ποσότητας 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, το Σάββατο σε αποθήκες στο Κορωπί.

Όλοι οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Εισαγγελία το βράδυ της Κυριακής και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι 14 συλληφθέντες είναι τα 11 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «Noor 1» με σημαία Τόγκο που βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας και είχε μεταφέρει την ηρωίνη και άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης. Το τρίτο άτομο είναι υπήκοος Ιράν ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.

Ο σχεδόν ένας τόνος ηρωίνης που βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, εντοπίστηκε μέσα σε εγκαταλελειμμένα κοτέτσια σε αποθήκη στο Κορωπί, που χρησιμοποιούσε παλαιότερα ως ορνιθοτροφεία γνωστή εταιρεία.

Η νέα επιχείρηση έγινε, παρουσία εισαγγελέα, από τα στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και το γραφείο στην Αθήνα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).





{YouTube}MKxBX_KYZeo{/YouTube}