Στα 5 καλύτερα λιμάνια της Ευρώπης ο Πειραιάς – Δείτε πόσοι επιβάτες το επισκέφτηκαν το 2013

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ελλάδα ως πιο δημοφιλής προορισμός για κρουαζιέρες στην Ευρώπη.

Οι επιβάτες που κατέφθασαν στα ελληνικά λιμάνια έφτασαν τα 4,6 εκατομμύρια ενώ τα έσοδα άγγιξαν τα 574 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία τα οποία κατέγραψε η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας για την Ευρώπη έφερε στην τρίτη θέση την Ελλάδα και το λιμάνι του Πειραιά στην πέμπτη θέση μεταξύ των λιμανιών εκκίνησης κρουαζιέρας με 1,3 εκατομμύρια επιβάτες! 

Σύμφωνα με την Ένωση το θετικό αυτό αποτέλεσμα προέκυψε παρά τις όποιες δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας των τελευταίων ετών.

Αναφορικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, η έκθεση της Ένωσης παρουσίασε τα συνολικά έσοδα τα οποία έφτασαν τα 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013 από 37,9 δισεκατομμύρια το 2012!

Παράλληλα, τόνισε πως ο κλάδος της κρουαζιέρας εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας καθώς το 2013 αποτέλεσε μια σημαντική χρονιά δυναμικής ανάπτυξης.

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα το 2013 αντιπροσώπευε 339.417 θέσεις ενώ οι απολαβές των εργαζομένων ανήλθαν σε 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με το 2012.