ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο Πειραιά ο φερόμενος ως αρχηγός – Όλες οι εξελίξεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται από την Κυριακή ένα ακόμη μέλος του κυκλώματος που "έσπρωχνε" ηρωίνη στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος συνειδητοποίησε πως έσφιγγε ο κλοιός γύρω του και αποφάσισε να εμφανιστεί στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά για να παραδοθεί. 

Φέρεται να είναι ο άνθρωπος στον οποίο έστειλε το μήνυμα ο 15χρονος, γιου του εφοπλιστή και της κόρης του εμπόρου διαμαντιών, στη βίλα των οποίων στη Φιλοθέη βρέθηκε περίπου μισός τόνος ηρωίνης σε σάκους μαρμαρόσκονης. 
Εξαιτίας του sms του 15χρονου, ο Αλβανός γλίτωσε τη σύλληψη κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης, την περασμένη Παρασκευή. 


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ


Ο άνδρας που παραδόθηκε στο Λιμενικό εμφανίζεται να είχε σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα, ενώ για τα όσα πρόκειται να αναφέρει στην κατάθεσή του ενδιαφέρονται και οι Αμερικανοί πράκτορες της DEA, που ζήτησαν συνεχή ενημέρωση για την πορεία της επιχείρησης. 

Ο 12ος συλληφθέντας φέρεται να είναι αρχηγός παράλληλης ομάδας, η οποία συνεργαζόταν με το κύκλωμα του λευκού θανάτου και ήταν εκείνη που διακινούσε την ηρωίνη στην Ελλάδα. 
Παράλληλα, εξετάζεται και η σχέση του με δυο μεταφορικές εταιρίες "βιτρίνα", τις οποίες είχε "στήσει" το καρτέλ και μέσω αυτών μετέφερε τα ναρκωτικά στην Ευρώπη. 


ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ


Σε νησιωτική περιοχή, όπου τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να είχαν νοικιάσει δυο πλοία τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν για την μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα κι από εκεί στην Ευρώπη, επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες. 

"Τώρα ανοίγει η υπόθεση. Οι έρευνες θα είναι καταιγιστικές καθώς το κύκλωμα είναι πολυδαίδαλο. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας για την πλήρη εξάρθρωση του καρτέλ της ηρωίνης".

Ο άνθρωπος που έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος που γέμιζε τις πιάτσες της Ευρώπης με τόνους ηρωίνης, σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει στο Newsit πως οι έρευνες είναι ακόμα στην αρχή.

Επιβεβαιώνει έτσι τις πληροφορίες που δημοσίευσε από προχθες το Newsit, για νέες έρευνες, αυτή τη φορά σε νησιωτική περιοχή, όπου φαίνεται πως το καρτέλ των Τούρκων «βαρώνων» και του Έλληνα εφοπλιστή συνεργάτη τους έχει απλώσει τα δίχτυα του και χρησιμοποιεί αυτό το θαλάσσιο πέρασμα, ώστε να προωθεί το λευκό θάνατο στις μεγάλες πρωτεύουσες τις Ευρώπης και βέβαια στην Ελλάδα. 


Στο στόχαστρο των Αξιωματικών του Λιμενικού, τις Δίωξης Ναρκωτικών τις Ασφάλειας Αττικής και βέβαια των Ομοσπονδιακών πρακτόρων τις DEA, έχουν μπει συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να είχαν σχέση με τους Τούρκους μεγαλέμπορους ναρκωτικών και κυρίως με τον Τούρκο «βαρώνο» με Βέλγικο διαβατήριο, οποίος αν και παραπληγικός κινούμενος με ηλεκτρικό αμαξίδιο δεν δίσταζε να «ποτίζει» δηλητήριο την ευρωπαϊκή νεολαία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κλιμάκιο με έμπειρους Λιμενικούς, Αστυνομικούς και Αμερικανούς πράκτορες σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα της μεγάλης επιχείρησης που θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν σε νησιωτική περιοχή, με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

Επίσης συλλήψεις αναμένεται να γίνουν και στο Βέλγιο καθώς έχει ήδη ειδοποιηθεί η ΙΝΤΕΡΠΟΛ αφού πλέον είναι ξεκάθαρο πως μεγάλο μέρος της ποσότητας «μαμούθ» της ηρωίνης που κατασχέθηκε θα κατέληγε στο Βέλγιο προκειμένου να διακινηθεί στην συνέχεια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: Νewsit.gr