ΡΑΛΛΕΙΟΣ: Το σχολείο αρωγός της αειφόρου ανάπτυξης και το αφιέρωμα στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά υποδέχεται τους ξένους εταίρους του από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius «Δείκτες Αειφόρου Σχολείου» (Sustainable School Indicators), από την Παρασκευή 13 έως την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2014. 

Οι μαθήτριες που θα το επισκεφτούν θα διαμείνουν σε αντίστοιχες οικογένειες μαθητριών, ενώ οι καθηγητές θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο του Πειραιά.

Τοπρόγραμμα, εκτός από τις συνεδρίες εργασίας, περιλαμβάνει επισκέψεις στο Σούνιο και Λαύριο, στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας (Ακρόπολη, μουσείο, κτλ) και στα νησιά του Σαρωνικού.

Oι εταίροι του προγράμματος προέρχονται από τις χώρες Ισλανδία, Ισπανία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.

Τους εταίρους θα υποδεχτεί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014. Στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει η συνάντηση εργασίας των εταίρων, ενώ το απόγευμα μαθήτριες και καθηγητές του σχολείου θα δώσουν παράσταση με το πρωτότυπο μουσικοθεατρικό έργο της καθηγήτριας Μαίρης Παναγιωτοπούλου «Όσο κι αν ψάξω δε βρίσκω άλλο λιμάνι». 


Η παράσταση θα δοθεί στις 7,30 το βράδυ στο μικρό θέατρο της Σχολής Ζαν ντ΄Αρκ (Βενιζέλου και Εθν. Αντίστασης-Πειραιάς).

Το Ράλλειο Λύκειο με επιτυχία συντόνισε την ομάδα των εταίρων, παράγοντας πολύ σημαντικά αποτελέσματα που μπορούν να βοηθήσουν τα σχολεία της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης να αναπροσανατολιστούν προς την αειφορία.

Η παράσταση είναι ανοικτή και ελεύθερη για τους πολίτες.