Η ατζέντα Μώραλη για τον Πειραιά και η συνάντηση με τον Μιχαλολιάκο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μαραθώνιο επαφών, όπως προεκλογικά, συνεχίζει και μετά την εκλογή του ο νέος δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης προκειμένου να είναι έτοιμος άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του και επισήμως από 1η Σεπτεμβρίου.

Εξηγεί ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου και επισημαίνει πως είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ως το 2019 που λήγει η θητεία του για να αναπτυχθεί ο Πειραιάς στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές του. Η ανάπτυξη, λέει, δεν μπορεί να έρθει από τη μια μέρα στην άλλη, όπως είναι φυσικό, και μιλώντας στο «Βήμα» σημειώνει ότι οι δημότες θα δουν την προσπάθεια που θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Δύο επιστολές απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες οι οποίες αφορούσαν τα βασικά θέματα που απασχολούν τον Πειραιά. Η μία είχε παραλήπτη τον Πρωθυπουργό και το θέμα της ήταν η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ· η άλλη είχε αποδέκτη τον υπουργό Δικαιοσύνης και αναφερόταν στη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων. Για τους γνωρίζοντες, ανάμεσα στα 11 βήματα που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο συνδυασμός του κ. Μώραλη περιλαμβάνονταν η στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, η ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση του ΟΛΠ και η διεκδίκηση ανταποδοτικών πόρων για την ανάπλαση γειτονιών του Πειραιά, όπως και η διασφάλιση της παραμονής των δικαστηρίων στον Πειραιά και η στέγασή τους στο κτίριο της Ραλλείου.

Συνάντηση με απερχόμενο δήμαρχο

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να έχει συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο. Σε αυτήν θα ζητήσει να ενημερωθεί πιο αναλυτικά για την κατάσταση του δήμου. Στόχος του κ. Μώραλη είναι να έχει αναλυτική εικόνα για τα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αλλά και μια πρώτη καταγραφή των δημοτικών υπαλλήλων: πόσοι είναι, σε ποιες υπηρεσίες απασχολούνται κτλ. Επιπλέον θέλει να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση του δημότη σε οποιοδήποτε αίτημά του και να ξέρει ποιος το χειρίζεται και σε ποια φάση βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Βιογραφικά και κυκλοφοριακό

Στον νέο δήμαρχο Πειραιά έχουν επενδύσει αρκετοί δημότες του Πειραιά. Οπως αναφέρουν πολλοί, έχουν μεγάλες προσδοκίες κυρίως στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Μάλιστα κάποιοι αφήνουν βιογραφικά στο γραφείο του. Ο ίδιος πάντως έχει διευκρινίσει σε δηλώσεις του ότι δεν υποσχέθηκε προεκλογικά προσλήψεις αλλά αυτό που σκοπεύει να κάνει είναι να διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στην πόλη μέσω νέων επιχειρήσεων - κυρίως ναυτιλιακών.

Ενα άλλο θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει είναι το κυκλοφοριακό στο κέντρο του Πειραιά που αναμένεται να επιδεινωθεί όταν θα ξεκινήσουν τα πρώτα κύματα των αδειούχων του καλοκαιριού. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Μώραλης εξέφρασε τις ενστάσεις του κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του τραμ και του μετρό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι επιβάτες να χάσουν το πλοίο τους.
Προεκλογικά τάχθηκε κατά της επέκτασης της γραμμής του τραμ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ερχεται το τραμ, έρχεται για να μας ταλαιπωρήσει παρά να μας εξυπηρετήσει».

Κρουαζιέρα στο λιμάνι
Πολλές φορές προεκλογικά ο νέος δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της κρουαζιέρας. Εξηγούσε ότι σκοπός της πολιτικής του είναι να κρατήσει τους τουρίστες στον Πειραιά και να μην είναι απλά διερχόμενοι προς τα αρχαιολογικά σημεία της Αθήνας ή διαφορετικά να μένουν μέσα στα πλοία. Για τον λόγο αυτόν έχει προγραμματίσει συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο συνάντησης με την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο Πειραιά, η πόλη έχει εξαιρετικά μέρη για καφέ ή φαγητό και αξιοθέατα, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη.

Κοινωνικές και αθλητικές δομές

Στους άμεσους στόχους του είναι ακόμη και ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, τον αθλητισμό και την τρίτη ηλικία. Να βρεθούν χώροι για παιδικές χαρές και να βελτιωθούν οι υπάρχουσες, να δημιουργηθούν χώροι για άθληση και να δοθεί ειδική μέριμνα για τους ηλικιωμένους. Προεκλογικά είχε μιλήσει για άμεση ίδρυση τριών νέων ολοήμερων βρεφονηπιακών σταθμών, για παροχή στους ηλικιωμένους δημότες ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) του δήμου και για την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, για αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και για σκοπευτήριο σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του δήμου.

Ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι και η αξιοποίηση παλιών κτιρίων. Αίσθηση είχε κάνει η εξαγγελία του για άμεση κατεδάφιση του Πύργου του Πειραιά με την κατασκευή στον ίδιο χώρο ενός πολυδύναμου κέντρου που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης, καθώς και το Διεθνές 
Ναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά.

Πηγή: tovima.gr

Διαβάστε επίσης: