ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Νέα αναβολή στην υπόθεση αρπαγής και ξυλοδαρμού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατηγορουμένους στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά βρέθηκε, την Τρίτη 10 Ιουνίου, ο Αιγύπτιος μετανάστης Ουαλίντ Ταλέμπ .

Ο τελευταίος είχε βρεθεί το καλοκαίρι του 2012 στη Σαλαμίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα.


Οι εικόνες κακοποίησης του άτυχου μετανάστη είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου προκαλώντας σοκ.


Το θύμα είχε υποδείξει ως υπευθύνους για τον άγριο ξυλοδαρμό του τον αρτοποιό εργοδότη του, τον γιο του και δύο ακόμη άτομα, φίλους του αρτοποιού.


Ο εφιάλτης


Επί 20 ώρες οι τέσσερις άνδρες φέρεται να κακοποιούσαν τον 30χρονο μετανάστη, με μικρά διαλείμματα για... μπίρες και φαγητό!


Για να μη γίνουν αντιληπτοί, μετέφεραν τον Αιγύπτιο υπάλληλο σε έναν παλιό στάβλο κοντά στο σπίτι του αρτοποιού και εκεί τον έδεσαν σε δέντρο με αλυσίδα.


«Σε έχω δέσει όπως δένουν τις καμήλες στην Αίγυπτο», «Είναι η τελευταία σου μέρα, θα σε θάψω εκεί που είσαι», κατήγγειλε το θύμα πως του έλεγαν γελώντας.

Όταν οι τέσσερις δυνάστες του τον άφησαν για λίγο μόνο, ο κακοποιημένος μετανάστης συγκέντρωσε όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει και κατάφερε να δραπετεύσει.


Το επόμενο πρωί κάτοικοι της περιοχής τον εντόπισαν στον δρόμο σε άθλια κατάσταση και κάλεσαν το ΕΚΑΒ.




Μετά την καταγγελία του 30χρονου Ταλέμπ, σε βάρος των τεσσάρων ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της αρπαγής, της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της ληστείας και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.


Οι κατηγορούμενοι, επίσης, φέρονται να του άρπαξαν 12.500 ευρώ.


Η τρίτη αναβολή

 

Στον δεύτερο όροφο του δικαστικού μεγάρου Πειραιά, λοιπόν, βρέθηκαν στο πλευρό του συγγενείς, λιγοστοί φίλοι του από τη Σαλαμίνα και ένας εκπρόσωπος της αιγυπτιακής πρεσβείας.


Λίγα μέτρα πιο πέρα οι κατηγορούμενοι: o φούρναρης, ο γιος του και δύο φίλοι τους.


Η αναβολή ήρθε ξανά (τρίτη κατά σειρά, αυτή τη φορά λόγω παρέλευσης ωραρίου).

 



«Άμα σε ξαναδώ να κυκλοφορείς στη Σαλαμίνα θα σε στείλω κατευθείαν στην Αίγυπτο», του είχε πει ο πρώην εργοδότης του πριν από δύο μήνες έξω από το δικαστήριο. 


Ωστόσο, ο Ουαλίντ Ταλέμπ περιμένει τη δικαίωση και δηλώνει πως θέλει να μείνει στην Ελλάδα:


«Θα μείνω εδώ, όχι μόνο μέχρι να γίνει το δικαστήριο αλλά και μετά. Να αποδείξω στον κόσμο ότι αγάπησα την Ελλάδα. Αυτοί ήταν κακοί, όχι όλος ο κόσμος».