Συνελήφθη αλλοδαπός που “ρήμαζε” περίπτερα στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνελήφθη στην Αθήνα, μετά από αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πειραιά, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, για διαρρήξεις-κλοπές από περίπτερα στην περιοχή του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν το συλληφθέντα σε κατάστημα ενοικιάσεως αυτοκινήτων όπου είχε μεταβεί για να παραδώσει αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει στις 15-5-2014 και χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των κλοπιμαίων. Κατά τον έλεγχο ο 50χρονος επέδειξε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με άγνωστο συνεργό του που αναζητείται, από τις αρχές του έτους 2013 είχε διαπράξει δεκαέξι διαρρήξεις-κλοπές από περίπτερα στον Πειραιά αφαιρώντας χρηματικά ποσά και εμπορεύματα.

Η συνολική αξία των προϊόντων που είχε αφαιρέσει μαζί με τα χρηματικά ποσά ανέρχεται στα 80.000 ευρώ.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που είχε ενοικιάσει ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένα μαχαίρι, ένα ζευγάρι γάντια και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα, εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και χρήση πλαστών εγγράφων κατά συρροή με συνολική ποινή φυλάκισης 57 μηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.