Ανάπτυξη βλέπουν οι Lloyds στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η διεθνούς κύρους ναυτιλιακή εφημερίδα "Lloyds list" σε εκτενές δημοσίευμά της, αναφέρεται στην εκλογή του Γιάννη Μώραλη στο Δήμο Πειραιά και σημειώνει πως αναπτερώνονται οι ελπίδες για ανάπτυξη στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Η εφημερίδα επισημαίνει την επικράτηση του κ. Μώραλη παρότι ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του λίγο πριν τις εκλογές και ενώ οι πρώτες φήμες ήθελαν τον κ. Μαρινάκη να θέτει υποψήφιος δήμαρχος.

Ωστόσο, ο γνωστός εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, " της μεγαλύτερης και πιο επιτυχημένης ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ελλάδα" όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, που ηγείται της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Capital Maritime & Trading, αποφάσισε να θέσει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Μώραλη.

Ο ίδιος σύμφωνα με το δημοσίευμα κατέληξε σε αυτή την απόφαση λόγω του ασφυκτικού ωραρίου εργασίας του αλλά και λόγω του ότι απαγορεύεται να διεκδικήσει τη δημαρχεία ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας.

Παράλληλα, η εκλογή του κ. Μαρινάκη με μεγάλο αριθμό ψήφων, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, αποδίδεται στο γεγονός της συμμετοχής του ίδιου και του κ. Μώραλη στην διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και στο ότι και οι δυο άνδρες δεν είχαν σχέση με τα πολιτικά κόμματα.

Όπως έχει δηλώσει και συνεργάτης του κ. Μαρινάκη : "Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο υποστηρίζεται από επιχειρηματίες και τεχνοκράτες κατάφερε να προσελκύσει το εκλογικό σώμα του Πειραιά".

Στη συνέχεια, οι Lloyds σημειώνουν πως το δίδυμο Μαρινάκη - Μώραλη υποσχέθηκε να μετατρέψει τον Πειραιά σε ένα  διεθνές ναυτιλιακό κέντρο αντάξιο αυτών του Λονδίνου και της Σιγκαπούρης, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων ναυτιλιακών εταιρειών  που θα φέρουν και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να παρέμβει στην Κυβέρνηση, που σχεδιάζει την πώληση μετοχών στο Λιμεναρχείο του Πειραιά.

Σε αυτόν τον τομέα το δημοσίευμα τονίζει ότι η πώληση αποτελεί αποτέλεσμα των πιέσεων της Τρόικας στην Ελλάδα  ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ σχεδόν έξι διεθνείς μνηστήρες! Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση.

Οι κ. Μώραλης και Μαρινάκης υποστηρίζουν, όπως έχει αναφερθεί, τις μακροχρόνιες μισθώσεις σε διάφορους ιδιώτες επενδυτές ενώ επιμένουν στο να παραμείνει το υπόλοιπο στο Δημόσιο με αυξημένη παρουσία στο Δήμο του Πειραιά.Εκπρόσωπος μάλιστα του κ Μαρινάκη υπογραμμίζει: "αυτό είναι το σύμφωνο μοντέλο διαχείρισης λιμένων που ακολουθείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών".

Κατά την προεκλογική περίοδο, συνεχίζει το δημοσίευμα, υπήρξε άλλη μια υπόσχεση που έχει να κάνει με την αποκόμιση ωφειλών από τα δυο εκατομμύρια τουριστών που καταφθάνουν στον Πειραιά κάθε χρόνο. Αυτό μπορεί να γίνει με την σωστή οργάνωση και προώθηση των αξιοθέατων στην πόλη, όπως λόγου χάριν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η στρατηγική του κ. Μώραλη θα "δέσει" με αυτήν της  Κυβέρνησης καθώς και οι δυο στοχεύουν στην ανοικοδόμηση της οικονομίας της χώρας μέσα από την ναυτιλία και τον τουρισμό.