Παραμένουν ο Πειραιάς και τα νησιά χωρίς Παιδοχειρουργική Κλινική!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επικίνδυνη ολιγωρία του κ. Γεωργιάδη - Ερωτήματα περί προσπάθειας υποβάθμισης του Τζανείου θέτει ο ΙΣΠ και καταγγέλλει ότι δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία και δη στην περίθαλψη μικρών παιδιών

Σοβαρά ερωτηματικά για τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, προκύπτουν από το γεγονός ότι το Παιδοχειρουργικό Τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου παραμένει επί μήνες κλειστό, παρά το σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσιοποίηση του θέματος, αφήνοντας στην ουσία ολόκληρο τον Πειραιά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα χωρίς δημόσια παιδοχειρουργική κάλυψη.

Το μείζον αυτό θέμα επαναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος απευθύνεται με επιστολές του, τόσο στον υπουργό Υγείας όσο και στον Διοικητή του Τζανείου. Μάλιστα, θέτει ζήτημα ενδεχόμενης προσπάθειας υποβάθμισης του νοσοκομείου, το οποίο σημειωτέον καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων από περιοχές με μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και γεωγραφικά προβλήματα.

Ο ΙΣΠ και η πρόεδρός του, κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, σημειώνει επίσης ότι από τον Φεβρουάριο του 2014 έχει μετακινηθεί ο Διευθυντής του Παιδοχειρουργικού τμήματος στο Νοσοκομείο «Αγ. Σοφία» και επιπλέον δεν έχει γίνει προκήρυξη για επικουρικούς γιατρούς.

Η ολιγωρία του υπουργείου Υγείας να καλύψει το σοβαρό αυτό κενό, που δημιουργεί προβλήματα στη δημόσια υγεία και δη στην περίθαλψη μικρών παιδιών, για κάποιους δεν είναι τυχαία. «Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτήν την κατάσταση και τι εξυπηρετεί αυτή η ανάλγητη συμπεριφορά;» ρωτάνε άνθρωποι του ΕΣΥ, καθώς όταν τα πράγματα είναι οριακά για έναν μικρό ασθενή, οι γονείς αναγκάζονται να προσφύγουν σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Άλλωστε, η διάλυση της δημόσιας υγείας με το ΕΣΥ να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει ο κ. Γεωργιάδης, στρέφοντας παράλληλα όλο και περισσότερες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, είναι η καταγγελλόμενη από πολλούς επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά η επιστολή του ΙΣΠ αναφέρει:

«Προς
τον Υπουργό Υγείας & Κ.Α.

Κε Υπουργέ,

Σας διαβιβάζουμε το υπ΄ αρ. 1469/21-5-2014 έγγραφό μας προς τον Διοικητή του Τζανείου Νοσοκομείου και ζητάμε την άμεση δράση σας για την λειτουργία του -απαραίτητου για την περιοχή- Παιδοχειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου με πλήρη Ιατρική κάλυψη.

Το Τζάνειο Νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Αν λάβουμε υπόψιν και τα νησιωτικά τμήματα, ελλείψεις τέτοιου είδους καθιστούν μη ασφαλή την Περίθαλψη των Πολιτών και δη των παιδιών.

Προς
τον Διοικητή του Τζανείου Νοσοκομείου

Κε Διοικητά,

Ζητάμε άμεσα να μας πληροφορήσετε :

o Αν το Παιδοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου, το οποίο διοικείτε, λειτουργεί

o Αν από τον Φεβρουάριο του 2014 μετακινήθηκε ο Διευθυντής του Παιδοχειρουργικού τμήματος στο Νοσοκομείο «Αγ. Σοφία»

o Αν έχουν πληρωθεί οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών (3 επιμελητές)

o Αν έχετε ζητήσει -και πότε- επικουρικούς Ιατρούς

o Αν υπάρχουν ειδικευόμενοι στη λίστα αναμονής του τμήματος

o Πού παραπέμπονται τα περιστατικά του Νοσοκομείου στην εσωτερική εφημερία, εφόσον χρειαστεί Παιδοχειρουργική κάλυψη

o Δεδομένου ότι υπάρχει Παιδιατρικό και Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα, πώς αντιμετωπίζονται τα περιστατικά στην γενική εφημερία του Νοσοκομείου -που είναι κάθε 4η ημέρα- και καλύπτει ευρύτατη περιοχή του Πειραιά, της Δυτικής Αθήνας, του υπολοίπου Αττικής και των νησιών

Το Τζάνειο Νοσοκομείο είναι ένα από τα βασικά Νοσοκομεία περίθαλψης της περιοχής ευθύνης μας και συμμετέχει στη γενική εφημερία κάθε 4 ημέρες. Καλύπτει δε υγειονομικές ανάγκες περιοχών με μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και γεωγραφικά προβλήματα. Οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισής του θα μας βρει κάθετα αντίθετους, διότι δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία και στους εργαζόμενους (Ιατρικό και Υγειονομικό προσωπικό), που προσπαθούν να καλύψουν υποστελεχωμένα τμήματα.

Για όλα τα ανωτέρω ζητάμε άμεση ενημέρωση».