ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το δεύτερο γύρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανακοίνωση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ Πειραιά.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Οι οργανώσεις της ΔΗΜΑΡ Πειραιά έγκαιρα και υπεύθυνα ενόψει των δημοτικών εκλογών επεσήμαναν τον κίνδυνο, μετά την εμφάνιση του συνδυασμού Μώραλη,  να μην υπάρξει στον β' γύρο εκπροσώπηση από ένα δημοκρατικό, προοδευτικό,  αυτοδιοικητικό σχήμα.

Γι' αυτό το λόγο , αποφασίσαμε  να υποστηρίξουμε την πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ηλία Τζαννετουλάκου, 'Πειραιάς  2014 +', να αναστείλει την υποψηφιότητα του και να συμβάλουμε στην αναζήτηση μιας  λύσης ευρείας αποδοχής. Αυτό δεν κατέστη  δυνατόν.

Σήμερα και εμείς όπως και πάρα πολλοί προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο πολιτικό δίλημμα. Σαν μέλη και φίλοι ενός πολιτικού χώρου που προασπίζει τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και σε τοπικό επίπεδο, δεν θα προτείναμε ποτέ  την αποχή, το λευκό ή το άκυρο, ιδίως στις σημερινές συνθήκες.

Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός δημάρχου παλαιοκομματικού ,χωρίς όραμα και σχέδιο για την πόλη, όπως δυστυχώς πολλοί δήμαρχοι ανά την επικράτεια, που άνοιξαν τον δρόμο σε αδιαφανή επιχειρηματικά συμφέροντα  τα οποία εκπροσωπεί ο δεύτερος υποψήφιος δήμαρχος, που πέρασε στον β' γύρο και που θέλει το δήμο σαν λάφυρο.

Πιστεύουμε ότι οι πολίτες του Πειραιά έχουν και γνώση και κρίση και θα ψηφίσουν σύμφωνα  με τη δημοκρατική τους συνείδηση προς  το συμφέρον της πόλης.