ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η ανακοίνωση του Θοδωρή Δρίτσα για το δεύτερο γύρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανακοίνωση για τον δεύτερο γύρο εκλογών εξέδωσε ο συνδυασμός του Θοδωρή Δρίτσα, "Το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας".

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:


Από το βράδυ της Κυριακής 18 Μαΐου και μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Πειραιά , με επίσημη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ευχαριστήσαμε θερμά τους πολίτες του Πειραιά που μας τίμησαν με την ψήφο τους και ενέκριναν το πρόγραμμά μας . Με την ίδια δήλωση υποσχεθήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι η ψήφος αυτή και το πρόγραμμά μας θα αποτελούν τον μόνο και σταθερό οδηγό των αγώνων μας για τον Πειραιά .

Σήμερα, εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Μαΐου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να απευθυνθούμε πρωτίστως προς εσάς, τους 14.090   συμπολίτες που μας ψηφίσατε και μας αναδείξατε σε τρίτη δύναμη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με ποσοστό 17,08%, με τέσσερις δημοτικούς συμβούλους και πέντε κοινοτικούς. Θεωρούμε όμως ταυτόχρονα υποχρέωσή μας να απευθυνθούμε και προς όλους εσάς τους συμπολίτες μας, γυναίκες και άντρες, που είτε ψηφίσατε άλλους συνδυασμούς, είτε επιλέξατε να ρίξετε στην κάλπη λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια, είτε απείχατε για οποιονδήποτε λόγο .

Πειραιώτισσες και Πειραιώτες ,

Αν και 46% των εγγεγραμμένων δεν προσήλθαν στην κάλπη, σεβόμαστε τη γνώμη της πλειοψηφίας. ΄Ομως  θα σας πούμε καθαρά τη γνώμη μας .

Ο Πειραιάς, η πόλη μας δεν κέρδισε από το εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει στη δεύτερη Κυριακή ως διεκδικητές της Δημαρχίας τον κ. Μώραλη και τον κ. Μιχαλολιάκο . ΄Εχασε . ΄Εχασε μια ευκαιρία να ανοίξει πανιά για ένα ταξίδι δημιουργίας και προόδου με ανθρωπιά,   δικαιοσύνη και δημοκρατία .

Θεωρούμε ότι το δίλημμα Μώραλης  ή Μιχαλολιάκος, είναι ένα δίλημμα άγονο .

 

  • Η υποψηφιότητα Μώραλη (Μαρινάκη -  Κόκκαλη):

 

Αθροίζει μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα, οικονομικό κατεστημένο,  άγρια οικειοποίηση θρησκευτικού συναισθήματος με ευθύνη και της ηγεσίας της Πειραϊκής Εκκλησίας, γηπεδικό  οπαδισμό, μηχανισμούς και ψήφους της Χ.Α. , εκπροσώπους του πιο φθαρμένου αυτοδιοικητικού προσωπικού του Πειραιά και του πολιτικού προσωπικού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ.

Βρίσκεται έξω από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. ΄Εξω από οποιαδήποτε μορφή αυτοδιοικητικής παράδοσης. Κινείται εκτός κανόνων. Είναι η παραπολιτική, η σκοτεινή πλευρά της πολιτικής.

Πρόκειται για μια ομάδα ολιγαρχών, με νεοφεουδαρχική αντίληψη  και πρακτικές. Στην ουσία πρόκειται για μια συμπαράταξη  Ν.Δ.,ΠΑ.ΣΟ.Κ., Χρυσής Αυγής, όπου όμως  οι ρόλοι αλλάζουν.

Οι οικονομικοί παράγοντες περνούν σε πρώτο πλάνο διεκδικώντας την πολιτική δύναμη και το πολιτικό προσωπικό περιορίζεται στον  ρόλο του μηχανισμού τους. Πρόκειται για πλήρη ανατροπή της δημοκρατίας .

Η δύναμη του χρήματος προτάσσεται με κυνισμό απέναντι στη δύναμη των ιδεών και των προτάσεων . Η πόλη και οι θεσμοί θεωρούνται τσιφλίκια και οι άνθρωποί της , ιδιαίτερα όσοι συνθλίβονται από την κρίση , δοκιμάζονται ως εμπορεύματα προς εξαγορά.

Ως περιτύλιγμα για όλα αυτά επιστρατεύεται, χάριν εντυπωσιασμού, ένας προκάτ τεχνοκρατισμός, ο οποίος όμως δεν μπορεί να κρύψει την πλήρη άγνοια των προβλημάτων της πόλης . 

Δεν θα εφαρμόσουν απλώς τις μνημονιακές πολιτικές . Είναι οι ίδιοι φορείς των συμφερόντων που ωφελούνται από αυτές. Είναι αυτοί για λογαριασμό των οποίων έγιναν τα μνημόνια .

 

  • Η υποψηφιότητα  Μιχαλολιάκου :

 

Είναι υπόλογη γιατί :

Άφησε απροστάτευτη την πόλη και τον Δήμο από τις μνημονιακές επιλογές με τις οποίες ταυτίστηκε. Στήριξε τις  επιλογές Σαμαρά , αλλά και στηρίχθηκε από τον ίδιο  τον πρωθυπουργό. Ενίσχυσε οργανωμένα συμφέροντα , μικρά και μεγάλα. Ο Δήμος Πειραιά παραμένει υπερχρεωμένος, ενώ οι δημότες δεν έχουν ωφεληθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρέη .

Με αυταρχισμό  και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές προς τους πολίτες, τους αντιπάλους του, αλλά και προς τους εργαζομένους του Δήμου καλλιέργησε την ευνοιοκρατία και την αδιαφάνεια, όλα αυτά που έστρωσαν το χαλί για την υποψηφιότητα Μώραλη, της οποίας έγινε πρόδρομος .

Συμπεριφέρθηκε συχνά ως τοπικός κομματάρχης, αν και δήλωνε ότι κόμμα του είναι ο Πειραιάς. Χρησιμοποίησε το Κανάλι 1 και τους μηχανισμούς του Δήμου για να επιτίθεται στην αντιπολίτευση, ενώ δεν υπερασπίστηκε τον πειραϊκό λαό απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου .

Δεν διεκδίκησε οφειλές υπέρ του Δήμου από επιχειρήσεις μεγάλων συμφερόντων της πόλης, μεταξύ των οποίων η ’’Γ. Καραϊσκάκης Α.Ε.’’ του κ. Μαρινάκη  και  το δημοσιογραφικό συγκρότημα Αλαφούζου, τη στιγμή που οι δημότες του Πειραιά πληρώνουν τα υψηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα .

Άνοιξε πρώτος αυτός τον δρόμο για την παρέμβαση της Εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα της πόλης, αξιοποιώντας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών. Από αυτόν πήρε τη σκυτάλη ο συνδυασμός Μώραλη – Μαρινάκη . 

 

Πειραιώτισσες και Πειραιώτες,

Είναι αυτονόητο ότι η τελική επιλογή είναι δική σας. Δεν χρειάζεται να σας υποδείξουμε τι θα πράξετε. Σας εμπιστευόμαστε.

Εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε τίμια και καθαρή στάση απέναντί σας. Καμιά από τις δύο αδιέξοδες, επικίνδυνες και καταστροφικές επιλογές δε μπορούμε να στηρίξουμε. Δεν αποτελούν λύση για τα συμφέροντα των πολλών. Δεν θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη για όσα θα πράξουν  ή θα παραλείψουν να πράξουν. Θα αγωνιστούμε ως υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση υπηρετώντας την κοινωνία του Πειραιά .

Ξεκινώντας από την κρίσιμη τριπλή ψήφο της Κυριακής, είμαστε αισιόδοξοι ότι γρήγορα θα συναντηθούμε στους νέους, ωραίους αγώνες που θα μας καλέσει η πόλη μας.

Την Κυριακή 25 Μαΐου οι πολίτες του Πειραιά δεν θα βρεθούν μόνο μπροστά στο καταθλιπτικό και εκβιαστικό δίλημμα για τη νέα δημοτική αρχή Πειραιά. Θα κληθούν να ανταποκριθούν και σε μια αισιόδοξη, δημιουργική και ελπιδοφόρα πρόκληση  μπροστά στις κάλπες για την Περιφέρεια Αττικής και την Ευρωβουλή. Είναι δυο επιλογές  καθοριστικής σημασίας και για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή (ιδιωτικοποίηση Ο.Λ.Π., διαχείριση απορριμμάτων, Ψυττάλεια, Λιπάσματα ,κ.α.) και για τη χώρα μας.

Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες να δώσουμε δυναμικά το παρών σε αυτές τις εκλογικές μάχες. Η νίκη της αριστεράς θα είναι νίκη της δημοκρατίας και εγγύηση για την προάσπιση των συλλογικών μας συμφερόντων και των συμφερόντων της πόλης μας.

 

‘’ Το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας ’’

Συνέλευση μελών Συνδυασμού

Αίθουσα Εκδηλώσεων Ο.Λ.Π.

Τρίτη , 20/05/2014

Το Γραφείο Τύπου