Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που «άδειαζε» καταστήματα στον Πειραιά


Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Αγίου Ιωάννη Ρέντη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα ενδυμάτων στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στις 15 Μαΐου το απόγευμα  έξι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας 30 έως 62 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν εισέλθει σε κατάστημα ενδυμάτων στην περιοχή, αφαίρεσαν διάφορα ρούχα, τα οποία είχαν τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένες σακούλες για να μην ενεργοποιείται ο αντικλεπτικός μηχανισμός και τα μετέφεραν σε δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους που ήταν σταθμευμένα εκεί κοντά. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Αναζητούνται ένας άνδρας και μία γυναίκα συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από τον Οκτώβριο του 2013, τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα ενδυμάτων. Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας είχαν προμηθευθεί σακούλες με το λογότυπο των καταστημάτων, τις οποίες επένδυσαν εσωτερικά με αλουμινόχαρτο, για να μην ενεργοποιείται ο αντικλεπτικός συναγερμός κατά την έξοδο από το κατάστημα και τη μεταφορά των κλεμμένων ενδυμάτων.


Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Πλήθος κλοπιμαίων (ενδύματα), συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

-Τρεις  ειδικά διαμορφωμένες σακούλες.

Επίσης, κατασχέθηκαν και τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.