ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ποιος ήταν ο “νικητής” των ανοιχτών συγκεντρώσεων;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δε θα μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε πόσες χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες είχαν οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι Πειραιά στις ανοιχτές συγκεντρώσεις τους.

Και αυτό γιατί δεν ήταν ούτε πολλές χιλιάδες ούτε δεκάδες χιλιάδων.

Θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε όμως αυτά που είδαμε και από κοντά και από το φωτογραφικό υλικό, που σας παρουσιάζουμε σήμερα στην Piraeus Press.

Έτσι λοιπόν...

1. Το ρεπορτάζ των δημοσκοπήσεων της Piraeus Press, επιβεβαιώθηκε απόλυτα μιας και ο κόσμος που παραβρέθηκε στην πλατεία Κοραή και στην ανοιχτή ομιλία του Βασίλη Μιχαλολιάκου, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς, ήταν σχεδόν ο διπλάσιος από εκείνους που παραβρέθηκαν στο Πασαλιμάνι και την ομιλία του Γιάννη Μώραλη.
Και επειδή η γλώσσα των μαθηματικών δεν λέει ποτέ ψέματα, όποιος έχει υπομονή μπορεί να μετρήσει κεφάλι προς κεφάλι τους παρευρισκόμενους!

2. Η εξέδρα του Γιάννη Μώραλη πήραν σαφώς πιο επιβλητική, πιο σύγχρονη, συναυλιακών προδιαγραφών, με γιγαντοοθόνες κλπ, σε αντίθεση με αυτή του Βασίλη Μιχαλολιάκου, που ήταν εντελώς απλή και χρειάστηκε 2-3 ώρες να στηθεί.

3. Κατά την ομιλία του Γιάννη Μώραλη, έκλεισαν οι δρόμοι στο Πασαλιμάνι, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και να προκληθεί η αγανάκτηση των οδηγών, κάτι που αποφεύχθηκε από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, μιας και επελέγη η πλατεία Κοραή και αν και με τον διπλάσιο κόσμο, δεν "παρενοχλήθηκε" η ησυχία κανενός!
Το επιτελείο του Γιάννη Μώραλη θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την κακοτοπιά επιλέγοντας μια πλατεία για την πραγματοποίηση της ομιλίας του. Η πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι έφτανε και περίσσευε. 

4. Η ομιλία του Γιάννη Μώραλη ξεκίνησε πιο νωρίς και διήρκησε περίπου 15 λεπτά. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ξεκίνησε στις 20:00 και κράτησε κάτι παραπάνω από μια ώρα.

5. Στην ομιλία Μιχαλολιάκου είχαμε δυνατότητα πανοραμικής λήψης, έχοντας απόλυτη εικόνα για την προσέλευση του κόσμου, κάτι που δεν είχαμε στην ομιλία Μώραλη.

6. Αρνητικά σχολιάστηκε από αρκετούς Πειραιώτες, το γεγονός ότι ο Γιάννης Μώραλης επέλεξε την ίδια μέρα και ώρα για την ομιλία του, με αυτή του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, μιας και είθισται ο εκάστοτε Δήμαρχος να κλείνει τον κύκλο των προεκλογικών εκδηλώσεων. 
Πολλοί έκανα λόγο ακόμα και για παρανομίες, αφού όπως μας κατήγγειλαν δεν τηρήθηκαν οι κατάλληλες διαδικασίες για την αδειοδότηση της εξέδρας από αστυνομία και Δήμο Πειραιά.

7. Και στις δυο ομιλίες το κλίμα ήταν απολύτως κόσμιο, προς τιμήν και των δυο υποψηφίων Δημάρχων και παρά τις πιο έντονες (σε επίπεδο διαλόγου) τελευταίες μέρες.


Με δεδομένη λοιπόν την εικόνα των ανοιχτών ομιλιών των δυο υποψηφίων Δημάρχων Πειραιά, αλλά και την εικόνα από τις παρουσιάσεις των συνδυασμών τους πριν λίγες μέρες στο ΣΕΦ και στον ΟΛΠ, γίνεται ξεκάθαρη η απεικόνιση των αριθμών των δημοσκοπήσεων και στην πραγματική ζωή!

Βέβαια τον τελευταίο λόγο πάντα έχουν οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες αύριο στην κάλπη!

Κοντός ψαλμός αλληλούια...

@ Εμείς ευχόμαστε ο Πειραιάς που μας ενώνει, να βγει στο τέλος νικητής!!!

Διαβάστε επίσης: