Καταγγελία Βουράκη για προεκλογική εκμετάλλευση μαθητών από Μώραλη με τις ευλογίες Αρβανιτόπουλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικέφαλης του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ, Βουράκης Ιωσήφ, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει την δυσαρέσκειά του για μια προεκλογική κίνηση του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «άθλια εκμετάλλευση σχολικών δραστηριοτήτων», ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την στάση του υπουργού Παιδείας και Βουλευτή Πειραιά, Κ. Αρβανιτόπουλου.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα, Τετάρτη 14 Μαϊου, ο συνδυασμός Μώραλη - Μαρινάκη (ή Μαρινάκη - Μώραλη;;) προχώρησε σε μία άθλια, από κάθε άποψη, προεκλογική εκμετάλλευση μιας σχολικής δραστηριότητας μαθητών Δημοτικού.


Συγκεκριμένα, μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά είχαν προσκληθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία, εδώ και καιρό, να επισκεφθούν το στάδιο Καραΐσκάκη και να συνομιλήσουν με Έλληνες Ολυμπιονίκες, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι και προγραμματισμένων σχολικών δραστηριοτήτων.


Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι οποίοι μοίρασαν στους μικρούς μαθητές, διαφημιστικά μπλουζάκια και καπελάκια του συνδυασμού του κυρίου Μώραλη, Πειραιάς - Νικητής!


Πρόκειται για μία άθλια εκμετάλλευση προγραμματισμένων σχολικών δραστηριοτήτων. 

Πρόκειται για μια απαράδεκτη ανάμειξη μικρών παιδιών (και εμμέσως των οικογενειών τους) στην προεκλογική διαδικασία - και μάλιστα τρεις μέρες πριν τις εκλογές.


Οι ηθικές ευθύνες της παράταξης Μαρινάκη - Μώραλη είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες.


Οι πολιτικές όμως ευθύνες του υπουργού Παιδείας και βουλευτή Πειραιά, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει τη συγκεκριμένη παράταξη, είναι ακόμα μεγαλύτερες.


Γνωρίζαμε ότι στο πλαίσιο μιας σκληρής προεκλογικής αντιπαράθεσης οι ηθικές αντιστάσεις πολλές φορές κάμπτονται.

Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ, ότι η αίσθηση ευθύνης ενός υπουργού Παιδείας, έναντι μικρών μαθητών θα ήταν ανύπαρκτη, όπως φαίνεται από το σημερινό συμβάν.


Ο κύριος Αρβανιτόπουλος, ως υπουργός Παιδείας, οφείλει ή να καταγγείλει το συνδυασμό Μώραλη - Μαρινάκη που εκμεταλλεύτηκε μικρά παιδιά στο πλαίσιο της σχολικής τους δραστηριότητας ή να παραιτηθεί.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.