Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος για τη γιορτή της μητέρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, έχοντας ανάμεσα του δεκάδες Πειραιώτισσες μητέρες, που κρατούσαν πλακάτ  για την απελευθέρωση των απαχθέντων κοριτσιών της Νιγηρίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη γιορτή της Μητέρας:  

«Έχω τονίσει πάμπολλες φορές, ότι η σημαντικότερη ιδιότητα που αποκτούμε στη ζωή μας δεν είναι αυτή της πολιτικής εξουσίας, ούτε της οικονομικής κυριαρχίας ούτε της πλήρους επιστημοσύνης. Κυρίαρχη και σημαντικότερη  ιδιότητα, που αποκτούμε στη ζωή μας, είναι η γονεϊκή ιδιότητα. Θα έλεγα όμως ακόμη σημαντικότερη ιδιότητα είναι αυτή της μητρότητας. Είναι το δώρο του Θεού στη γυναίκα. Γιατί όχι μόνο γίνεται γονιός, αλλά έχει τη ζωή μέσα της. Και γι’ αυτό εμείς οι άντρες και οι πατεράδες τη ζηλεύουμε, με την καλή έννοια.

 

Σήμερα λοιπόν είναι η μεγάλη γιορτή. Η γιορτή της Μητέρας. Το πρώτο που «μου βγαίνει» να πω  είναι, ότι όσοι έχουν τις μητέρες τους εν ζωή για το υπόλοιπο του βίου τους, ας μην τις πικράνουν. Για όσους τις έχουμε χάσει, κάθε στιγμή που τις έχουμε πικράνει, αναβιώνει κι έχουμε ενοχές και τύψεις.

 

Θέλω αυτήν την ώρα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύζυγο μου, μητέρα της κόρης μου, αλλά και στην κόρη μου μητέρα των εγγονιών μου.

 

Ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες οικονομικές συγκυρίες ο νους μου, ως Δημάρχου του Πειραιά και ως εκπροσώπου του Πειραϊκού λαού, είναι στις μανούλες σε κάθε  γωνιά της πατρίδας, που δίνουν ένα σκληρό αγώνα για να αναθρέψουν  τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια. Είμαστε δίπλα τους και ελπίζουμε ότι σύντομα η χώρα μας θα βγει από την κρίση, για να ξανάρθει το χαμόγελο της αξιοπρέπειας σε κάθε οικογένεια.

 

Όμως, αυτές οι στιγμές ο νους μας, αλλά και οι προσευχές μας είναι στις μανούλες της Νιγηρίας,  που μια φανατική μουσουλμανική οργάνωση απήγαγε τα κορίτσια τους, γιατί τόλμησαν να πάνε σχολείο και να μάθουν γράμματα. Ενώνουμε την αγωνία μας τον αγώνα μας, αλλά και τις προσευχές μας. Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι ο Θεός θα ξαναδώσει τα κορίτσια στις μανούλες τους.

Χρόνια πολλά μανούλες».




Διαβάστε επίσης:

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ: Χρόνια πολλά μαμά!!!