Μαρινάκης: Έχω δεσμευθεί να κάνουμε πέντε μεγάλα έργα για τον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο Αντώνης Σρόιτερ και η εκπομπή «Αυτοψία» συνάντησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

... από τα Parapolitika.gr.


Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη και απάντησε στα προεκλογικά επιχειρήματα των αντιπάλων του. 

Τι δήλωσε για την ενασχόλησή του με τα κοινά στον Δήμο του Πειραιά; Τι είπε για τον Ολυμπιακό; Ποιον θα υποστηρίξει εάν ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη δεν βρεθεί στο δεύτερο γύρο;

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Ο κ. Μαρινάκης, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ, σχετικά με τους δεσμούς του με τον Πειραιά και το όραμά του για την πόλη απάντησε: «Η Ναυτιλία έχει να κάνει με τον Πειραιά, τα γραφεία μας είναι στον Πειραιά, μεγάλωσα, γεννήθηκα, μεγάλωσα στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είναι στον Πειραιά. Δεν μπορείς όταν βλέπεις διάφορα τα οποία δεν είναι σωστά, δεν σου αρέσουν, πολλοί φορείς της πόλης έχουν προβληματιστεί, κάποια στιγμή ορισμένοι άνθρωποι που μπορούν πρέπει να πάρουν μια πρωτοβουλία να τα φτιάξουν».

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα έργα που πρέπει να γίνουν στον Πειραιά, αλλά και στην εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους ανέφερε: «Ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο το χρόνο μπροστά του να αφιερωθεί στον Πειραιά. Ο δικός μου ρόλος είναι πέντε έργα τα οποία έχουμε πει ότι θα φτιάξουμε μπορούμε να τα φτιάξουμε. Είτε με δωρεές, είτε με μια σωστή διαχείριση, είτε με το ΕΣΠΑ, αυτά θα γίνουν. Είναι μια δέσμευση δική μου που μέχρι να γίνουν αυτά τα έργα θα το προσπαθήσω, θα το πετύχω. Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει και μέχρι τώρα τα στοιχήματα τα κερδίζω».

Στην ερώτηση γιατί δεν μπορεί να το κάνει ο κ. Μιχαλολιάκος, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Για έναν άνθρωπο που δεν έχει ποτέ δουλέψει στη ζωή του, δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβει τι σημαίνει σκληρή δουλειά, τι σημαίνει θέσεις εργασίας».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν είναι ο... Μπερλουσκόνι της Ελλάδος, κάτι για το οποίο τον έχει κατηγορήσει ο κ. Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποστήριξε: «Εγώ έχω μάθει να βγαίνω μπροστά, δεν μασάω τα λόγια μου. Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα, θα το έφτιαχνα και θα προσπαθούσα για το καλύτερο. Ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε θα έχει δουλειές. Η μόνη του δουλειά, η οποία μόνο λεφτά βάζει είναι ο Ολυμπιακός. Άρα το Μπερλουσκόνι είναι άκυρο. Καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Μιχαλολιάκου και του κάθε Μιχαλολιάκου όταν βλέπουν έναν άνθρωπο πετυχημένο, έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Πειραιά, έναν άνθρωπο που ξέρουν ότι την επόμενη μέρα θα κάνει πράγματα, γιατί μπορεί να τα κάνει και θα τα κάνει, κατανοώ πως υπάρχει ένας μεγάλος πανικός και μπορεί μέσα στον πανικό σου να λες οτιδήποτε...».

Σε περίπτωση που ο συνδυασμός του κ Μώραλη δεν βρεθεί στο δεύτερο γύρο, ο κ. Μαρινάκης απαντώντας ποιον θα προτιμούσε για δήμαρχο, μεταξύ των κ.κ. Μιχαλολιάκου - Δρίτσα σημείωσε ότι: «Ο Μώραλης θα είναι ο δήμαρχος, οπότε δεν νομίζω οτι χρειάζεται να το συζητάμε. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, ποιον προτιμώ μεταξύ Μιχαλολιάκου και Δρίτσα, σας λέω χωρίς δεύτερη σκέψη τον κ Δρίτσα. Σαν επίπεδο ανθρώπου δεν το συζητάω».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.