Βόμβα Μιχαλολιάκου στο Newsit: Να διαλύσει τη ΝΔ ο Σαμαράς και να ιδρύσει νεο κόμμα – Τι είπε για Μώραλη και Μαρινάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για όλους και για όλα μίλησε ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας στο newsit και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

 Ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε την άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να διαλύσει τη ΝΔ και να ιδρύσει νεο κόμμα, χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη θυμωμένο πλούσιο 2ης γενιάς, είπε επίσης ότι όποιος Πρόεδρος του Ολυμπιακού επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τους φιλάθλους προς ιδιον όφελος απέτυχε.


Ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε μια δήλωση βόμβα: «Τη ΝΔ την είχα στην ψυχή μου. Την έχω και τώρα. Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα στην παρακμή να την σώσει. Ο Σαμαράς δεν συμμετείχε στον κεντρικό πυρήνα των εξουσιών των κυβερνήσεων που απέτυχα να κυβερνήσουν την χώρα. Αν ήμουν στην θέση του Σαμαρά θα σκεφτόμουν όπως ο Καραμανλής στο Παρίσι. Ήταν στην ΕΡΕ και επέστρεψε και ίδρυσε τη ΝΔ. Εχασε κανεναν πολίτη που ήταν με την ΕΡΕ; Ο Σαμαράς πρέπει μετά τις ευρωεκλογές να διαλύσει τη ΝΔ και να ιδρύσει νεο κόμμα. Πρέπει να απευθυνθεί στη νεα γενιά.» 

O κ. Μιχαλολιάκος αναφερόμενος στον μεγάλο πολιτικό του αντίπαλο τον Γιάννη Μώραλη και την στήριξη που έχει από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε:

«Όποιος πρόεδρος ΠΑΕ επεδίωξε να χρησιμοπιήσει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού προς ιδίον όφελος απέτυχε. Εγω με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού έχω ταύτιση. Ο Ολυμπιακός είναι έμβλημα για τον Πειραιά. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα που έχει η Ελλάδα. Τελεία και παύλα. Ουτε αυτός ο συνδυασμός είναι αντίπαλος. Κανένας βουλευτής δεν είναι αντίπαλος».
Και συνέχισε: «Ποιος έχει συμφέρον να μην ασχολείται ο ελληνικός και ο Πειραϊκός λαός με τα προβλήματα της πόλης αλλά με το αν κατεβάζει ο Μώραλης τον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη;»

Εξαπέλυσε μάλιστα ευθεία επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη λέγοντας: «Δεν πρόκειται να μπω εγώ στην ψυχοσύνθεση ενός θυμωμένου πλούσιου δεύτερης γενιάς. Δεν προσφέρω τον Πειραιά φέουδο σε έναν επιχειρηματία. Γιατί δεν διεκδίκησαν τον δήμο από τις προηγούμενες εκλογές; Δεν έχω καμία διάθεση να πειθαρχώ στην διάθεση κανενός επιχειρηματία. Θύμωσε (σ.σ. ο Μαρινάκης) όταν ευχαρίστησα έναν επιχειρηματία για την προσφορά 50.000 ευρώ για το Δημοτικό Θέατρο.»

Είπε επίσης με νόημα: «Πρόεδρος του ΟΣΦΠ ήταν και ο Κοσκωτάς και ο Σαλιαρέλης. Η ιστορία θα το δείξει. Ποτέ στο παρελθόν η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με τα δημοτικά», ενώ άφησε αιχμές για τους κ. Μαρινάκη και Μώραλη λέγοντας: «Είμαι πολύ μανιάτης. Είμαι απόλυτα μανιάτης. Σέβομαι τον Πειραιά. Μένω στον Πειραιά. Ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης δεν μένουν στον Πειραιά».

Μάλιστα πρόσθεσε: «Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος που έχτισε τον Ολυμπιακό είναι και η κόρη του και η εγγονή του μαζί μου. Το ίδιο και ο Γιώργος Σιγάλας. Οι εκλογές για μένα δεν είναι πόλεμος. Είναι γιορτή. Μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε δημοκρατία ακόμα.»

Για το θέμα με τον Τάσο Μητρόπουλο και την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιό του ο κ. Μιχαλολιάκος είπε: 


«Αδικούμε τον Τάσο Μητρόπουλο. Εγώ τον αγαπώ. Με παρακάλεσε να μπει στο ψηφοδέλτιο. Κι εγώ με την σειρά μου ζήτησα να μπει στο ψηφοδέλτιο από τον Μιχελάκη διπλασιάζοντας τους υποψήφιους. Μπήκε τελευταία στιγμή.»

Ο κ. Μιχαλολιάκος απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. «Θα εκλεγώ δήμαρχος το λεω χωρίς ίχνος αλαζονείας. Θα βγώ από την πρώτη Κυριακή», είπε και συνέχισε απαριθμώντας όλα όσα έχουν γίνει: 
  «Το Δημοτικό Θέατρο άνοιξε και λειτουργεί. Το θέμα με τα σκουπίδια λύθηκε. 129 έργα εκτελούνται τώρα. Αλλάζει ο Πειραιάς. Η Τρούμπα. Εγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Το ΜΕΤΡΟ έρχεται.»

Για τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και την παρουσία του στην συγκέντρωση Μώραλη είπε:


  «Δεν είμαι κομματικός υποψήφιος. Δεν θέλω δήλωση στήριξης από τη ΝΔ. Τους υπουργούς αν πράττουν καλά την δουλειά τους τους κρίνει ο πρωθυπουργός. Δεν θέλω την διαμεσολάβηση κανενός κομματικού η κυβερνητικού στελέχους της ΝΔ στην σχέση μου με την κομματική βάση της ΝΔ στον Πειραιά. Είμαι απόλυτα αντίθετος με την κυβερνητική πολιτική. Αντιπαρατέθηκα για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Θα πολεμώ με επιχειρήματα μέχρι τέλους. Θέλει αγώνα. Τίποτα δεν είναι πια αυτονόητο.»


Για τις ευρωκλογές είπε: «Και τα δυο μεγάλα κόμματα παραμένουν μικρότερα των αναγκών του πολιτικού συστήματος. Η ΝΔ μίκρυνε πολύ πριν αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μίκρυνε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοράει κοστούμι μεσαίου κόμματος ενώ είναι μικρό κόμμα. Προβλέπω ΝΔ μπροστά χωρίς καμία θεαματική νίκη. Το πολιτικό σύστημα της χώρας θέλει επανίδρυση.» 

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε: «
Απ' όπου κι αν το δείτε το πολιτικό σύστημα έχει πρόβλημα. Το Ποτάμι. Συμπαθητική προσπάθεια. Αν δεν είχε ρωγμές θα υπήρχε χώρος για Ποτάμια; Είναι καλύτερα να πηγαίνουν οι πολίτες που δεν αντέχουν την οσμή των παλιών κομμάτων στο Ποτάμι παρά στη Χρυσή Αυγή. Δεν μπορούν να αντέξουν άλλο το παλιό σύστημα. Θαυμάζω τον Αντώνη Σαμαρά γιατί έχει την κυβερνητική πλειοψηφία με αυτή την σύνθεση. Μακάρι να έχει ο τόπος κυβερνητική σταθερότητα.»


Πηγή: Νewsit.gr


Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Ο Πειραιάς δεν αγοράζεται (Συνέντευξη στο Newsbomb.gr)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.