Περιοδεία του Βασίλη Μιχαλολιάκου στην Αγορά του Πειραιά και στο Λιμάνι (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συνοδευόμενος από   υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς»,  επισκέφτηκε την Κεντρική Αγορά του Πειραιά και τον Επιβατικό Σταθμό της Κρουαζιέρας στο λιμάνι.

Οι καταστηματάρχες της Κεντρικής Αγοράς στο λιμάνι ευχαρίστησαν τον κ. Μιχαλολιάκο για την καθαριότητα στην πόλη και την αναβάθμιση της αγοράς.


Ο Δήμαρχος Πειραιά μιλώντας τους, αφού τους  ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τα καλά τους λόγια, τόνισε μεταξύ άλλων:


«Για μας ο Πειραιάς της επόμενης πενταετίας θα είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις, μια πόλη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, μια πόλη με στεγασμένη την κεντρική του αγορά, μια πόλη ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Βάλαμε τις βάσεις για το αύριο της πόλης της καρδιάς μας. Δημοτική Αρχή, Δημότες και Εργαζόμενοι  όλοι μαζί καταφέραμε και η εικόνα του Πειραιά άλλαξε.


Εσείς εδώ στην κεντρική αγορά γνωρίζετε πολύ καλά  τι βρήκαμε στον Πειραιά, όταν αναλάβαμε πριν 3,5 χρόνια. Ο Πειραιάς δεν είναι πια η πόλη των σκουπιδιών, της ανυποληψίας  και της εγκατάλειψης.

Το έργο που έχει γίνει είναι τεράστιο. 129 Έργα πνοής για τον Πειραιά, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, για το αύριο της πόλης της καρδιάς μας.


Αναπλάσαμε πλατείες, δημιουργήσαμε νέους χώρους πρασίνου και αναψυχής. Με συντονισμένες επιχειρήσεις καθαρισμού εγκαταλελειμμένων οικοπέδων τα μετατρέψαμε σε χώρους πρασίνου για τους δημότες.»

 

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος, συνοδευόμενος από τον κ. Θ. Κόντε, Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, επισκέφθηκαν τον Επιβατικό Σταθμό   Κρουαζιέρας στο λιμάνι και μίλησαν με εργαζόμενους και πολίτες.


Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει η κρουαζιέρα για τον Πειραιά και την εθνική μας  οικονομία:


«Η κρουαζιέρα είναι ο κλάδος του τουρισμού που προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομία. Θέλω να επαναλάβω ότι ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η κεντρική εξουσία, εμείς δεσμευόμαστε ότι εδώ θα γίνει τερματικός σταθμός (Home Port).


Η βιώσιμη ανάπτυξη του Πειραιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργία του λιμανιού ως τερματικού σταθμού για την κρουαζιέρα.

Μας ενδιαφέρει η βελτίωση των υποδομών  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των διακινούμενων επιβατών – τουριστών.   Ο Πειραιάς είναι η βασική πύλη εισόδου τουριστών κρουαζιέρας.


Για μας ο Πειραιάς της επόμενης πενταετίας θα είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις, μια πόλη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας βιώσιμες, μια πόλη ναυτοσύνης, τουρισμού, ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2015 καταφέραμε και πετύχαμε ο Πειραιάς να είναι η πρωτεύουσα των θαλασσών της Ευρώπης. Το λιμάνι της Ευρώπης.


Εμείς έχουμε σχέδιο με το οποίο συνδέεται η κρουαζιέρα με το Δημοτικό Θέατρο, με το Αρχαιολογικό Μουσείο, με την ανάπλαση που πραγματοποιείται από την Ακτή Βασιλειάδη έως και την Ακτή Μουτσοπούλου και με την αγορά, για να κρατηθούν περισσότερες ώρες  οι τουρίστες  στον Πειραιά και να κάνουν τις αγορές τους στην πόλη μας.» 








ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.