Από το Γαρδίκι στον Πειραιά –Δείτε LIVE εικόνα από το ιστορικό χωριό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Αδελφότητα των "εν Αθήναις και Πειραιεί" Γαρδικιωτών Τρικάλων.

Μια αξία την οποία δεν ενστερνίζονται μόνο οι μεγαλύτεροι, που τρέφουν ανεξάντλητη αγάπη για το χωριό, αλλά και η γαρδικιώτικη νεολαία, η βάσιμη ελπίδα του χωριού για το μέλλον.


Το Γαρδίκι

Σκαρφαλωμένο σε μια απότομη πλαγιά των Τζουμέρκων, το Γαρδίκι δεσπόζει με την παρουσία του σε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Νότιας Πίνδου, στην ξακουστή περιοχή του Ασπροποτάμου.



Σήμερα στο Γαρδίκι υπάρχουν 850 σπίτια, τα οποία είναι ακατοίκητα τους χειμερινούς μήνες, ενώ ζωντανεύουν από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.


Την περίοδο αυτή σημαντικές στιγμές για το χωριό είναι η εορτή των Αγ. Αναργύρων (1/7), η εορτή του Προφήτη Ηλία -Αη Ηλιός-(20/7), η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (6/8). Αποκορύφωμα των καλοκαιρινών πανηγύρεων αποτελεί ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το Δεκαπενταύγουστο, κορυφαίο ετήσιο γεγονός μείζονος κοινωνικής, ιστορικής αλλά και πολιτιστικής σημασίας για το Γαρδίκι.




Το καλοκαίρι, και ειδικά τον Αύγουστο, ο πληθυσμός υπερβαίνει τις 8000.


Η Αδελφότητα


Η Αδελφότητα των "εν Αθήναις και Πειραιεί" Γαρδικιωτών Τρικάλων, που από το 1956 ενώνει όλους του Γαρδικιώτες του λεκανοπεδίου.


Ένας από τους πιο ιστορικούς και πολυπληθέστερους συλλόγους στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με στέγη της από το 1988, μια από τις μεγαλύτερες ιδιόκτητες αίθουσες συλλόγων πανελληνίως, η οποία βρίσκεται στον Πειραιά.

Ως σκοπός της, κατά την ίδρυση, αναφέρεται χαρακτηριστικά η ανύψωση και προαγωγή του ηθικού, πνευματικού και βιοτικού επιπέδου των μελών αυτής, ως και η επιτέλεση έργου κοινής ωφελείας για την κοινότητα Γαρδικίου.




Οι εποχές άλλαξαν, τα χρόνια πέρασαν, άλλες είναι οι σημερινές συγκυρίες, δυσκολίες, προκλήσεις.


Ωστόσο, ο ρόλος και η δράση της Αδελφότητάς σήμερα μπορεί να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ειδικά με τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων, τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους.


Το Γαρδίκι στο διαδίκτυο




Αυτό που κάνει εντύπωση πέρα από την δράση του συλλόγου, τους χορούς και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, όπως κάθε σύλλογος, είναι διαδικτυακή σελίδα του χωριού.


Η συγκεκριμένη είναι ενημερωμένη, τόσο με ιστορικά στοιχεία, όσο και με πλήρες φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις- εκδηλώσεις. Κάθε Γαρδικιώτης έχει άμεση επαφή με τον αγαπημένο του τόπο μέσω της σελίδας αυτής.


Μάλιστα, υπάρχει στημένη κάμερα στο Γαρδίκι, που δίνει εικόνα live.


Μπορείτε να μπείτε εδώ να το διαπιστώσετε.


Επίσης, η σελίδα στο Facebook ξεπερνά τα 350 μέλη… 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.





ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ