Τα υδροπλάνα πιάνουν Πειραιά-Το κεντρικό υδατοδρόμιο Αθηνών στο λιμάνι


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το κεντρικό υδατοδρόμιο της Αθήνας μέσα στο λιμάνι του Πειραιά – συγκεκριμένα στην Ακτή Βασιλειάδη – με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του ΟΛΠ να εγκρίνει τη σχετική μελέτη.

Ηδη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ. Ανωμερίτης, σε ευρεία σύσκεψη στις 19 Απριλίου είχε εισηγηθεί το κεντρικό υδατοδρόμιο να λειτουργήσει στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Πρόκειται για το σημείο του λιμανιού του Πειραιά από το οποίο αναχωρούν σήμερα τα πλοία με προορισμό τα νησιά των Δωδεκανήσων.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από πιλότους και μηχανικούς της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, εκπόνησε μελέτη καταλληλότητας για τη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με την οποία ο προτεινόμενος χώρος της Ακτής Βασιλειάδη θωρείται κατάλληλος για πτήσεις υδροπλάνων όλο τον χρόνο.

Η μελέτη παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία στη συνέχεια θα αποφασίσει για τη μακροχρόνια μίσθωση – παραχώρηση της περιοχής, καθώς και για τον τρόπο υλοποίησης της επένδυσης του κεντρικού υδατοδρομίου της Αθήνας.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έργο συγκεκριμένων – ειδικών προδιαγραφών, η διοίκηση του ΟΛΠ θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει με διαγωνισμό ή με απευθείας ανάθεση.

Σημειώνεται πως έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κεντρικό υδατοδρόμιο της Αττικής υπάρχει ήδη από καναδούς επενδυτές, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια έχουν τη διαχείριση και τη λειτουργία του κεντρικού υδατοδρομίου του λιμανιού του Βανκούβερ στον Καναδά.