Τι γίνεται με τη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Πειραιά;


Είναι πολλοί εκείνοι, μαζί τους και εμείς, που αναρωτιούνται πώς ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας να διαθέτει ένα από τα χειρότερα δίκτυα Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς αμείλικτη!


Την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον, κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα στο Δήμο Πειραιά… την ίδια στιγμή που άλλοι γειτονικοί Δήμοι, έχτιζαν ένα πραγματικά λειτουργικό συγκοινωνιακό δίκτυο.

Ένα συγκοινωνιακό δίκτυο-κοινωνική παροχή προς τους μη προνομιούχους, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά.

Το πρόβλημα έγινε ακόμη εντονότερο δεδομένων των αυξήσεων που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αλλά και της οικονομικής κρίσης.

Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου Πειραιά έχει ζητήσει από τον ΟΛΠ τη δωρεά 10 λεωφορείων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σύνδεσης των γειτονιών με το κέντρο της πόλης και να στηθεί έτσι ένα πρότυπο δημοτικό συγκοινωνιακό δίκτυο.

Αυτό θα δώσει πραγματικά μια ανάσα… αλλά το θέμα είναι να γίνει άμεσα, μιας και ο κόσμος στενάζει, γιατί πλέον και το 1 ευρώ έχει πολύ μεγαλύτερη αξία!