ΜΑ…ΖΕΙ: Ο μοναδικός συνεταιρισμός ένταξης» στον Πειραιά-ΑΞΙΖΕΙ να τον γνωρίσετε! (φωτορεπορτάζ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Piraeus Press επισκέφτηκε το χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Πειραιά και στεγάζονται ο κοινωνικός συνεταιρισμός «ένταξης», «ΜΑ…ΖΕΙ» και η εστία νεανικής επιχειρηματικότητας (Βασιλέως Γεωργίου 6).

Οι Πειραιώτες εν καιρώ κρίσης δημιουργούν, στηρίζουν, ζουν ισότιμα και με αυτοσεβασμό.

Για κάποιους όλα τα παραπάνω είναι πολυτέλεια. Όχι, όμως, για τα παιδιά στο  «ΜΑ...ΖΕΙ».

Εκεί το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο περισσεύει.
Δεν μπορούμε να υπάρξουμε μόνοι. Υπάρχουμε, επειδή συνυπάρχουμε.
 Αν απομονωθούμε, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, αυτό απευθείας σημαίνει «θάνατος» κοινωνικός, πολιτισμικός και το κυριότερο προσωπικός.
Σε συνεταιρισμούς, σαν αυτόν που επισκεφτήκαμε την Τρίτη, 1η Απριλίου 3014, το γνωρίζουν καλά και πρωταρχικός σκοπός είναι να μην χαθεί η ελπίδα από τα μάτια των παιδιών. Γιατί… μόνο αυτό θα μας σώσει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, η Πρόεδρος του ΕΕΕΕΚ και Πρόεδρος ΜΑ...ΖΕΙ, Μαρία Καραναστάση.



Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Το "ΜΑ...ΖΕΙ" ΚΟΙΝ ΣΕΠ (Α.Μ.Κ.Ε. Α00077), είναι ο πρώτος κοινωνικός Συνεταιρισμός Ένταξης (ευπαθών ομάδων) στο Πειραιά.
Είναι Αστικός Συνεταιρισμός Κοινωνικού Σκοπού περιορισμένης ευθύνης (Ν.4019|2011), είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου εργασίας και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η προώθηση της ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή και εν γένει η κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, κυρίως μέσω της προώθησης τους στην απασχόληση και έχουν δικαίωμα παραγωγικής, εμπορικής, κοινωνικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας.
«Υπάρχουν αρκετοί εθελοντές. Ο κύριος πυρήνας του Συνεταιρισμού αποτελείται από εννέα άτομα. Νέοι άνθρωποι από 20 μέχρι 30… εμείς οι μεγάλοι βοηθάμε, μιας και τα παιδιά έχουν να παλέψουν σε πολλά πλαίσια. Εδώ δεν είναι κανείς μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί», ανέφερε η κ. Μαρία Καραναστάση σχετικά με τα άτομα που αφιερώνονται σε αυτό το έργο.
 



Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Η Piraeus Press επισκέφτηκε το νέο χώρο, όπου στεγάζονται ο κοινωνικός συνεταιρισμός «ένταξης», «ΜΑ…ΖΕΙ», και η εστία της νεανικής επιχειρηματικότητας (Βασιλέως Γεωργίου 6).
Δεν είναι ένας απλός χώρος. Είναι στέκι νέων για καφέ, κουβέντα και όχι μόνο…

«Είναι μια ελπιδοφόρα μαγιά για το αύριο. Το τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος όταν θέλει, με το πείσμα του και τις όποιες δυσκολίες της εκάστοτε εποχής».

Είδαμε παιδιά χωρίς προβλήματα νόησης που μας μίλησαν με ενθουσιασμό γι’ αυτό που κάνουν. Εξομολογήθηκαν, ωστόσο, με ειλικρίνεια και χαμόγελο πως υπάρχουν και στιγμές που… βαριούνται.

«Ο νέος άνθρωπος είναι ο πολιτισμός μας. Τα περισσότερα παιδιά πριν έρθουν έχουν πρόβλημα αυτοεκτίμησης. Έχουν εισπράξει αρκετή απόρριψη από την κοινωνία και συνήθως στην αρχή είναι επιθετικοί. Έτσι αμύνονται οι νέοι... Στη συνέχεια, το βλέμμα τους ηρεμεί αποκτά μια σταθερότητα, μια σιγουριά. Νιώθουν, πλέον, ίσοι με εσένα. Αυτό το βλέμμα είναι η δική μας αμοιβή», είπε με συγκίνηση στα μάτια η Πρόεδρος του Συνεταιρισμού.



Η ΒΟΗΘΕΙΑ

«Οι Πειραιώτες μας έχουν αγκαλιάσει. Μας στηρίζουν παρ’ όλη την ταλαιπωρία που βιώνουν. Φυσικά, δυσπιστία υπάρχει. Οι καιροί είναι δύσκολοι», ανέφερε και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

«Ωστόσο, έχουμε δίπλα μας τον Δήμαρχο, κ. Μιχαλολιάκο, που γνωρίζει τα παιδιά από την ειδική Αγωγή. Ξέρει πως έχουν αγωνιστεί για την εκπαίδευσή τους από μικρά, ξέρει την αγωνία, αλλά και την δυναμική τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ίδιο που μας παραχώρησε τον χώρο και είναι στο… πλάι των παιδιών. Αυτό θέλει κότσια. Ο δήμος δεν έχει έσοδα από αυτό».



Ο (ΑΠΟ)ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

«Είμαστε μαγιά και ελπίδα για τους Πειραιώτες, γιατί αν τα καταφέρουν τα παιδιά… αυτά τα παιδιά, τότε θα τα καταφέρουμε όλοι».

 

Μ...Ε
Α...ΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ
Ζ...ΗΣΕ
Ε...ΠΙΤΕΛΟΥΣ
Ι...ΣΟΤΙΜΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ!
Εμείς είδαμε από κοντά το έργο του Συνεταιρισμού, πειστήκαμε για την λειτουργικότητά του και το νόημα ύπαρξής του, που είναι τεράστιο!
Σας καλούμε να επισκεφτείτε από κοντά τον χώρο τους και να πάρετε λίγη από την θετική ενέργεια που έχουν σκορπίσει παντού τα παιδιά.
 
Στοιχεία επικοινωνίας:
Κυπαρισσίας 23, Πειραιάς 185 43, Ελλάδα
τηλ: 2104201221 Email: [email protected]

Η τ. Πρόεδρος του ΕΕΕΕΚ και Πρόεδρος ΜΑ...ΖΕΙ (Πρώτος κοινωνικός συνεταιρισμός στον Πειραιά) Μαρία Καραναστάση





Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.



ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ