2Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ: Τα παιδιά του Πειραιά γιορτάζουν!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πραγματοποιήθηκε προχθές, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια,  η πρώτη από τις τρεις εκδηλώσεις της «2ης Μαθητικής Γιορτής» στο Δήμο Πειραιά, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, με τη συμμετοχή χορωδιακών και μουσικών συγκροτημάτων των σχολείων της πόλης. 

Η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει όλα τα παιδιά και τους γονείς,  που ήρθαν να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν.


Πολυπληθείς Χορωδίες από το 21ο Δημοτικό Σχολείο, το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Παιδαγωγική», το 53ο Δημοτικό Σχολείο, την Ελληνογαλλική Σχολή «JΕΑΝΝΕ DARC», αλλά και το μουσικό σχήμα με φλογέρες από το 14ο Δημοτικό Σχολείο, ερμήνευσαν τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Λοϊζου, Ξαρχάκου κ.ά.

Σκοπός της μαθητικής γιορτής, που καθιερώνεται σε ετήσιο θεσμό, είναι η ανάδειξη της καλλιτεχνικής αγωγής και της δημιουργικότητας των νέων και των εκπαιδευτικών τους, με σεβασμό στην ελληνική παράδοση.

 

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:


«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι, ήρθαν  οι γονείς των παιδιών για να τα καμαρώσουν, αλλά και οι εκπαιδευτικοί που τα καμαρώνουν και θωρακίζουν την αγωγή τους με ελληνικότητα και πολιτισμό. Γιατί η Ελλάδα κυρίως αυτό είναι: είναι πολιτισμός, είναι παιδεία, είναι δημοκρατία, είναι ελευθερία. Δεν είναι κυρίως λεφτά. Θέλω λοιπόν να συγχαρώ τη Διεύθυνση Παιδείας και να ευχαριστήσω τον κ. Γκολέμη που υποστηρίζει αυτήν την προσπάθεια. Θέλω επίσης, να συγχαρώ γι’ αυτό το σμίξιμο, που γίνεται εδώ,  δημόσιας και ιδιωτικής παιδείας. Όλα μαζί είναι τα παιδιά του Πειραιά. Η Ελλάδα και ο Πειραιάς πρέπει να επενδύσουν στο μέλλον, δηλαδή στα παιδιά μας. Ό, τι κι αν κάνουμε δεν πρέπει να βλέπουμε, ως χρονικό ορίζοντα, τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές.

 

Λέω καμιά φορά, αγαπητά μου παιδιά, για να είναι κανείς στο δημόσιο βίο πρέπει να μπορεί να κοιτάζει τα παιδιά στα μάτια. Αν δεν μπορείς να τα κοιτάζεις, καλό είναι να φύγεις.  Αγαπάμε τον Πειραιά, αγαπάμε την Ελλάδα, αγαπάμε την παράδοση της Ελλάδας, τους ελληνικούς χορούς και τα τραγούδια. Δεν έχουμε ανάγκη από μιμητισμό. Δεν απορρίπτουμε άλλους πολιτισμούς. Ούτως ή άλλως  και οι άλλοι ευρωπαϊκοί πολιτισμοί έχουν δεχτεί την πολύ ισχυρή επιρροή του δικού μας πολιτισμού. Αλλά πρέπει να επαναποκτήσουμε την ελληνικότητα μας, την αυτοεκτίμησή μας, την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθησή μας. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια. Ο χρόνος είναι μόνο για τα παιδιά μας, για τα παιδιά του Πειραιά».

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα στους υπεύθυνους των χορωδιών και των μουσικών σχημάτων των σχολείων.

 

Η «2η Μαθητική Γιορτή» στο Δήμο Πειραιά συνεχίζεται με χορευτικά συγκροτήματα την Τετάρτη 9 Απριλίου και την Παρασκευή 11 Απριλίου, στις 19:00, στον πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια (Μαντινείας και Θήρας).


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.