Το ΣΕΦ επιστρέφει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – Εικόνες ντροπής στον περιβάλλοντα χώρο! (ΦΩΤΟ)


…του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Η είδηση ότι το ΣΕΦ επιστρέφει από το ΤΑΙΠΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποτελεί πρώτο θέμα για τον Πειραιά.

Και αυτό γιατί όπως γνωρίζουν όλοι οι Πειραιώτες, ένας από τους πιο αξιοποιήσιμους χώρους του Πειραιά, παραμένει για χρόνια εγκαταλελειμμένος, εστία ανομίας και παραβατικότητας.

Οι εικόνες ντροπής που αντικρίζουμε γύρω από το ΣΕΦ, με τα σπασμένα μαγαζιά, με τα σκουπίδια παντού, με τις ενέσεις των ναρκομανών, συνθέτουν το σκηνικό της εγκατάλειψης.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν απλά το ΣΕΦ άλλαξε «ιδιοκτήτη», αλλά εάν και πότε θα μεταμορφωθεί σε αυτό που πρέπει και που οφείλει να κάνει η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο Δήμος του Πειραιά, ώστε να επιστρέψει και πάλι σε όλους τους Πειραιώτες.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Μετά από διαδοχικές προσπάθειες 2 1/2 ετών ο περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ επιστρέφει από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΓΓΑ και στο ΣΕΦ.

Η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, που κατατέθηκε προς ψήφιση στις 20/7 από το Υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει την παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα προς τη ΓΓΑ του δημόσιου ακινήτου με ΑΒΚ 1674 με τα συστατικά και τα παραρτήματά του, δηλαδή του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου.

Σκοπός της παραχώρησης είναι η διαμόρφωση, διαχείριση, προστασία και γενικά η ανάπλαση του χώρου αυτού καθώς και η συντήρηση και η λειτουργία των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής θα προωθήσει όπως έχει συμφωνηθεί με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το ΣΕΦ, προϋπολογισμού 250.000 € για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών που θα καταστήσουν εκ νέου το χώρο αυτόν ασφαλή, λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους, θέτοντας τέλος στην απαξίωση, στην καταστροφή και στον βανδαλισμό του κατά τη διάρκεια των επτά ετών που είχε παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την συλλογική μας προσπάθεια και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και σε συνδυασμό με τις ευρείας κλίμακας αναπλάσεις που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Λιπάσματα, Καστράκι, Φυλακές, Νεκροταφείο Νεάπολης, Γραμμή ΟΣΕ, Πάρκο Σχιστού), σηματοδοτεί την αντιστροφή μιας πορείας περιβαλλοντικής υποβάθμισης».